Dominika Cibulková: Poznám veľa ľudí, ktorí starnú radi

Hranica, kedy tenistky končia s kariérou, sa posúva. Kedysi mali najlepšie výsledky ženy v osemnástich rokoch, teraz sú aj tenistky, ktoré svoje prvé Grand Slamy vyhrali v tridsiatke.

04.10.2013 08:40
Dominika Cibulkova Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (1)

„Latka sa posúva, baby hrajú aj do 30–32 rokov,“ povedala známa slovenská tenistka Dominika Cibulková, ktorá plánuje do takého veku hrať profesionálne tiež. Ak, samozrejme, zdravie vydrží.

Zadné vrátka, čo bude Dominika robiť, ak s kariérou profesionálnej tenistky skončí, otvorené nemá. „Dúfam, že sa to medzičasom nejako vykryštalizuje, možno o štyri roky budem chcieť robiť niečo iné, každopádne viem, že po skončení chcem mať rodinu,“ skonštatovala úspešná 24-ročná tenistka, ktorá má stále svoje nesplnené sny. Patrí tam vyhrať Grand Slam a dostať sa v rebríčku do prvej desiny.

Na otázku, či sa bojí starnutia, Dominika odpovedá: „Ani nie. Poznám veľa ľudí, ktorí starnú a starnú radi. Patrí to k životu.“ Ženy sa v prípade starnutia boja, pretože prichádzajú o svoju krásu a sviežosť, no Dominika nemá ani takúto obavu. „Veľa žien vie starnúť s noblesou a krásou. Príklad mám vo svojej mame, ktorá na svoj vek vyzerá úžasne. Dúfam, že to mám v génoch,“ zasmiala sa.

Dominika Cibulková. Foto: Creative Department
Dominika Cibulková Dominika Cibulková.

Vo svojom šatníku má Dominika Cibulková aj staré osemročné veci, s ktorými sa jednoducho nevie rozlúčiť. Nepatrí k ľuďom, ktorí si každý rok menia veci. Má svoje obľúbené, ktoré nosí stále dokola.

„Staraj sa aj ty o dôstojnú starobu seniorov“ je výzva 4. ročníka verejnej zbierky Lienka pomoci. Staroba sa nás totiž dotýka. Z roka na rok každého oveľa viac. Iniciatíva známych osobností a verejnosti zafarbiť si dobrovoľne vlasy na sivo reálne pomáha zaplatiť mesačnú starostlivosť na pomoc odkázaných seniorov. Verejná zbierka pre Lienku pomoci v uliciach Slovenska sa uskutoční v piatok, 4. októbra. Viac informácií o kampani možno nájsť na webovej stránke www.lienkapomoci.sk

1 debata chyba
Viac na túto tému: #staroba #Dominika Cibulková

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...