Vzpiera v 9. mesiaci tehotenstva. Je hlúpy sebec, tvrdia jej kritici

Poriadny rozruch vyvolala zverejnením svojich záberov na internete budúca mamička Lea-Anne Ellison. Tridsaťpäťročná športovkyňa je v deviatom mesiaci tehotenstve a stále sa venuje intenzívnemu silovému tréningu.

20.09.2013 16:56
Lea-Ann Ellison Foto:
Tridsaťpäťročná Lea-Ann Ellison aj dva týždne pred pôrodom ešte dvíhala činky a ťažké váhy.
debata

Plavovláska, ktorá pôsobila ako profesionálna bodybuilderka, zavesila najprv na Facebook fotografiu, na ktorej dvíha činku s vysokou váhou. Na prvý pohľad nič čudné, akurát, že činka sa jej obtiera o poriadne zaoblené bruško. Od 15. septembra, keď sa záber na internete objavil, prispelo svojím komentárom niekoľko tisíc ľudí.

Ellison sa netají tým, že sa vášnivo venuje cvičeniu s názvom crossfit. Okrem činiek dvíha napríklad železné kettlebely, robí zhyby na hrazde či hlboké drepy so záťažou. Samozrejme, reakcie sú rôzne. Niektorí ju podporujú, stovky ďalších sú však pobúrení a tvrdia, že sa správa sebecky a hlúpo.

„Môže poškodiť placentu a dokonca si môže vyvolať predčasný pôrod alebo potrat,“ citoval jednu z kritičiek, Amandu Cinq-Marsovú server Daily Mail. Skupina mužov, ktorá nie je z Ellisonovej vášne pre cvičenie nadšená, je však rovnako veľká ako skupina žien. „Nemala by hrdo zverejňovať takéto obrázky. Toto už nie je nadšenie, ale posadnutosť. Je veľmi sebecká, pretože ohrozuje ľudský život pre dosahovanie nejakých vlastných cieľov a predsavzatí,“ komentoval Josh Giannapolous.

Ellisonovú reakcie prekvapili. „Keď ľuďom poviem, že počas tehotenstva stále cvičím, pozerajú na mňa, ako keby som hovorila, že s bruškom ďalej fajčím a pijem alkohol,“ priznala. „Ale som rada, že som rozpútala diskusiu a verím, že inšpirujem zdravé mamičky, aby sa nebáli pokračovať v tom, čo robia rady,“ doplnila žena, ktorá už je matkou dvoch detí.

Daily Mail pridáva aj názor odborníkov z Kráľovského inštitútu pôrodníkov a gynekológov. Podľa nich to vraj nie je s aktivitami Le Ann Ellisonovej také zlé, ako si väčšina ľudí myslí. „Vo väčšine prípadov je cvičenie bezpečné pre mamičku aj jej plod a tehotné ženy by sme mali povzbudzovať, aby pokračovali v aktivitách pre upevňovanie zdravia,“ píše sa v stanovisku. Samozrejme, s dodatkom, že by aktivity mal nastaviť lekár a odborný tréner.

Podľa Kráľovskej spoločnosti pôrodníkov a gynekológov je však pre budúce mamičky prospešné, ak aj počas tehotenstva budú cvičievať. „Pomáha to na fyzickej, ale aj psychickej úrovni. Aktívne ženy navyše trpia menej depresiami či stavmi úzkosti alebo nespavosťou,“ doplnili.

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #Lea-Anne Ellison #crossfit #vzpieranie

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Vyhľadávanie radosti vo všedných dňoch posilní dušu.
Pomôžte finančne ľuďom, ktorý sú menej šťastný, máte nato....