Martina Valková: Nepatrím k ľuďom, ktorí zabúdajú, odkiaľ pochádzajú

Slovenská tompmodelka Martina Valková žije mimo domova už viac ako pätnásť rokov.

24.06.2013 08:00
Martina Valková Foto: ,
Topmodelka Martina Valková.
debata

Na čo si vo svete najťažšie zvykala? „V podstate som si zvykla veľmi jednoducho. Na dobré veci sa ľahko zvyká,“ pousmiala sa. Ako ďalej pre Žena.Pravda.sk povedala, najviac jej chýba rodina a „prekáža“ jej tiež, že je stále na cestách.

Slovo domov si však stále spája s milovanou Bratislavou, hoci viac sa v ostatnom čase zdržiava v New Yorku. „Mám tu priateľa a kamarátov, takže len čo sa mi dá, rada domov zavítam,“ pripomenula. Dokonca aj slovenčinu stále používa, a to denne. „Som hrdá na to, že som zo Slovenska. Ja nepatrím k ľuďom, ktorí zabúdajú, odkiaľ pochádzajú. Aj moji priatelia to vedia,“ povedala ďalej Valková a dodala, že žiadna destinácia pre ňu doteraz nebola taká silná, aby prebila to, čo cíti k svojej rodnej krajine.

Na Slovensku má topmodelka aj najlepších priateľov. Pevnejšie kamarátstva sa jej v New Yorku či vo svete nájsť nepodarilo. Práve ľudia, ktorými sa doma obklopuje, sú to, čo jej vo svete najväčšmi chýba. Všetko ostatné vraj nájde hocikde.

Martina Valková s priateľom. Foto: archív M. Valkovej
Martina Valková Martina Valková s priateľom.

Topmodelka pred štyrmi rokmi prepadla zaujímavej vášni – surfingu. Označuje ho ako „brutálnu závislosť“. „Mala som obdobia, kedy som sa ráno zobudila so živými snami o tom, že už surfujem. Videla som vlny, dosku… Surfing je pre mňa absolútna sloboda a šťastie,“ skonštatovala mladá žena, ktorá nesurfuje len v mori, ale napríklad aj na Dunaji.

Jej láska k vode určite nie je náhodná – narodila sa totiž v znamení raka. „Mám inštruktorku, ktorá ma učí technicky správne plávať. Baví ma to, ale so surfingom sa to porovnať nedá,“ hovorí o svojom hobby úspešná modelka, ktorá je navyše rodinne založená. V minulosti si už plánovala založiť rodinu, no nevyšlo to. „Keďže vieme, že na založenie rodiny treba dvoch, zatiaľ som si ju nezaložila,“ povedala tajomne.

Martina Valková sa prišla v Bratislave pozrieť... Foto: Pravda.sk, Dana Závadová
Martina Valková Martina Valková sa prišla v Bratislave pozrieť na Ružový bazár.

Martina Valková miluje deti a verí, že jedného dňa bude mať vlastné. Svoje sedemročné krstniatka pozná od prvého dňa narodenia. Prezradila totiž, že bola dokonca pri pôrode, čo bol pre ňu milý a veľmi emotívny zážitok. „Deti sú v živote ženy určite najkrajšia vec. Keď príde vhodná doba, tak to tak bude.“

debata chyba

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...