Mladšia a hladšia pokožka? Aj jeseň ponúka zázračnú látku, stačí siahnuť po...

Hrozno nie je len sladkou ovocnou lahôdkou, ale ponúka aj úžasné benefity pre našu krásu.

05.11.2023 07:00
žena a hrozno Foto:
Sladké ovocie je nesmierne zdravé. Znižuje aj hladinu cholesterolu a zlepšuje náladu.
debata (1)

O účinkoch hrozna na ženskú krásu vedeli už v dávnych časoch… Prečo je dobré zamerať sa práve na hrozno, ak ide o krásu pleti, ale napríklad aj vlasov?

Antioxidant

Hrozno je bohatým zdrojom silných antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom, ktoré môžu spôsobiť starnutie pokožky a zhoršiť jej stav. Konzumácia hrozna a aplikácia výrobkov s výťažkami z hrozna či hroznového oleja môže pomôcť ochrániť pokožku pred poškodením a zlepšiť jej textúru.

Omladzujúce účinky

Látka resveratrol, ktorá sa nachádza v hrozne, je známa svojimi omladzujúcimi účinkami. Táto zlúčenina môže pomôcť zvýšiť produkciu kolagénu, čo znamená, že pokožka zostáva pružná a menej náchylná k tvorbe vrások. Môžete si pripraviť domácu masku na tvár s hroznom a medom, aby ste svoju pleť rozžiarili.

Zvlhčenie pokožky

Hrozno obsahuje prirodzené hydratačné zložky, ako je voda a sacharidy. To z neho robí skvelý prírodný prostriedok na zvlhčenie pokožky. Môžete jednoducho roztlačiť hrozno a použiť ho ako prírodný peeling na tvár, ktorý dodáva vašej pokožke potrebnú vlhkosť.

šípky, olej, žena, pokožka, tvár, krásna žena, kozmetika Čítajte viac Zmiernenie pigmentácie či jazvičiek po akné? Vyskúšajte olej, ktorý sa spája s jeseňou

Pomôže pri problémoch s akné

Hrozno obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá sa často používa aj vo výrobkoch na boj s akné. Kyselina pomáha odstraňovať odumreté bunky pokožky, čím zabraňuje upchávaniu pór. Pravidelné používanie hrozna alebo výrobkov z neho môže pomôcť pri zmiernení problémov s akné.

A čo vlasy?

Hrozno nie je prospešné iba pre pleť, ale pomôže aj kráse vlasov. Obsahuje vitamíny a minerály, ako je vitamín C, vitamín K a draslík, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie vlasov a pokožky hlavy. Môžete vyskúšať niektoré z hroznových masiek na vlasy, ktoré obsahujú olej z hroznových jadierok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hrozno #hydratácia #krásna pokožka

+ Zelenina a ovocie na tanieri prinesú zdravie a šťastie.
Nebuďte lenivý, stratíte tým to, na čom ste doteraz...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú energiu.
Zmeňte postoj k práci, v opačnom prípade to za chvíľu...