Spánok je moja priorita číslo jeden, zvládnem aj 14 hodín, vraví Dakota Johnson. Deň si nedokáže predstaviť bez...

Pre americkú herečku a modelku Dakotu Johnsonovú má spánok tú najväčšiu prioritu.

04.01.2024 12:30
Dakota Johnson Foto: ,
Herečka Dakota Johnson na filmovom festivale v Toronte. Oblečená v kaftane značky Bode.
debata

Hrdinka filmu Päťdesiat odtieňov sivej aj 14 hodín denne, menej ako desať hodín jej na to, aby zvládla bežný deň, nestačí. Štyridsaťtriročná herečka to povedala denníku Wall Street Journal (WSJ). Okrem spánku sa tiež rada kúpe, a to v akýkoľvek denný čas.

Adriana Sklenaříková Karembeu Čítajte viac Áno, všetky ženy sú krásne, ale nebuďme pokryteckí... nadváhu by sme podporovať nemali, vyhlásila Sklenaříková. Tu sú tajomstvá jej figúry

„Spánok je moja priorita číslo jeden,“ povedala Johnson denníku. Žiadnu pevnú dobu, keď sa prebúdza, nemá. „Keď nepracujem a mám voľný pondelok, spím tak dlho, ako len môžem,“ zverila sa herečka.

Herečka Dakota Johnson na návšteve lokálneho...
Producentka Ro Donnelly (vľavo) a Dakota...
+4Herečka Dakota Johnson na filmovom festivale v...

Jej druhou najobľúbenejšou činnosťou doma je kúpanie. „Vleziem si do vane, kedykoľvek sa mi zachce, v ktorúkoľvek dennú dobu,“ hovorí. Niekedy sa stane, že prevalcovaná zlými správami skočí do vody aj v čase obeda. „Bože, čo je toto za svet,“ pýta sa potom sama seba a otočí kohútikom. Ležanie v teplej vode ju podľa jej slov upokojí a vráti späť na zem.

zväčšiť Herečka Dakota Johnson na filmovom festivale... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Dakota Johnson Herečka Dakota Johnson na filmovom festivale Sundance v roku 2023.

Päť dní v týždni sa hollywoodska herečka venuje tiež hot joge, pilatesu a cvičeniu s vlastnou váhou. Dvakrát denne praktizuje transcendentálnu meditáciu: „V súčasnosti pracujem na dychových technikách, ktoré mi veľa pomáhajú pri úzkosti,“ hovorí dcéra herečky Melanie Griffithovej a herca Dona Johnsona.

Bianca Balti Čítajte viac Mini aj maxi, klasické aj v divokých farbách: Toto je 15 luxusných kabeliek, ktoré hviezdy milujú. Budete aj vy...

Dakota v minulosti otvorene prehovorila o svojich depresiách a o tom, ako sa s nimi vyrovnáva. Rodičia ju poslali k terapeutom pomerne skoro, už v roku 1996, keď sa rozviedli. Sedenie jej pomohlo. „Myslím, že som dosť komplikovaná, ale nedávam to najavo. Nerobím z toho problém niekoho iného,“ povedala v rozhovore v roku 2020.

Medzitým sa podľa svojich slov naučila, že v určitých situáciách môže pri zvládaní dní, keď je človeku ťažko na duši, pomôcť humor. Veľkou oporou je jej v tomto ohľade tiež jej partner, 46-ročný frontman skupiny Coldplay Chris Martin.

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #životný štýl #Dakota Johnson #spánok

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....