Najtrendovejšie sako sezóny? Nosí sa presne takto, vyberte si z našich tipov aj inšpirácií hviezd

Pojem oversized sa v móde udomácnil už pred pár dekádami. Vracia sa so železnou pravidelnosťou. Aj v konzervatívnejších kúskoch a móde, ktorú by ste možno zvyčajne vnímali ako biznis či serióznu.

08.04.2024 10:03
Kristen Wiig Foto: ,
Herečka Kristen Wiig v kombinácii oversized saka a tmavých nohavíc.
debata (1)

Platí to napríklad aj pri dámskych sakách – trend oversized blejzrov a sák je tu už niekoľko sezón a v roku 2024 sa doslova vracia v plnej sile. Potvrdiôli to mnohé známe dámy za uplynulé týždne, keď sa objavili pred objektívmi. Herečka Kristen Wiig, jej kolegyňa Rose Byrne či herečka Camila Mendes. Všetky dámy vyrazili do spoločnosti v kúskoch, ktoré zaujmú na prvý pohľad.

boden115 Čítajte viac Sukňa s povesťou klasiky a nádychom nudy? V žiadnom prípade, tento strih je opäť hit, máme 17 tipov

Aj pri sakách s oversized strihom sa pozornosť sústreďuje na precízne prepracovanie. Veľmi dôležitou súčasťou ich nosenia je potom styling. Čo možno vnímať ako novinku či update v roku 2024, je návrat k širším siluetám a formám. Kedysi sa oversized kúsky kombinovali s kontrastujúcimi vyúženými prvkami – nosili sa skinny jeans a nadrozmerné kabátiky. Dnes sa omnoho častejšie objavujú kombinácie širokých nohavíc, rovných voľných strihov či maxi sukní, ku ktorým sa potom pridáva ešte ako dominujúci prvok výrazné sako.

Oversized sako NA-KD, predáva Zalando.sk za... Foto: archív značky
ee15d56981c649178c392258026e417d Oversized sako NA-KD, predáva Zalando.sk za 129,95 eura.

Inšpirácie na pár z nich sme pre vás vybrali aj do galérie, nájdete v nej aj inšpiráciu od hollywoodskych hviezd. Takže, žiaden strach dámy, pokojne majte „veľké oči“. Čím väčšie, tým štýlovejšie…

Oversized sako Zara v krémovej farbe, predáva...
Oversized sako Zara, predáva sa za 49,95 eura.
+10Oversized sako NA-KD, predáva Zalando.sk za...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristen Wiig #móda #trend #oversized #sako

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...