Krok číslo 1 k dokonalej pleti či mejkapu? Nie náhodou má v názve slovo báza, postavíte na nej príťažlivý vzhľad

Dokonalá zjednotená pleť či líčenie, ktoré má trvácnosť, je pre mnoho žien neoddeliteľnou súčasťou každodenných rituálov.

21.03.2024 00:00
púder, líčenie, žena, pleť Foto:
Pleť si pýta zjednotenie, dokáže sa o to postarať jeden kľúčový produkt.
debata

Samozrejme, nie je jednoduché v stresujúcom behu dní a hodín, ktoré deň má, zvládnuť všetko. Čo sa pleti týka, to však ide. O jej vzhľad sa totiž dokážu v rámci kozmetickej starostlivosti postarať produkty známe ako primery, v zrozmiteľnejšom preklade podkladové bázy.

Do kozmetiky vstúpili len pred pár rokmi, no za svoj čas pôsobenia vo svete krásy dokázali urobiť skutočnú revolúciu. Práve vďaka podkladovému krytiu sa totiž aj samotné líčenie žien zmenilo na lepší, krajší a omnoho dlhšie trvajúci efekt ranného líčenia sa v kúpeľni.

Margot Robbie Čítajte viac Ideálny odtieň rúžu na perách? Vybrať ten správny vám pomôže niekoľko trikov. Ako bonus máme tipy

Základnou výhodou primerov je vytvárajú hladký povrch pokožky, vyplňujú jemné linky a póry a zjemňujú nepravidelnosti. Po ich aplikácii tak pokožka pôsobí zjednotená. Vďaka obsahu zmatňujúcich látok dokážu lesklé partie zmatniť, alebo naopak – s pomocou rozjasňujúcich častíc dodať pleti jas a lesk. Existujú v rôznych variantoch – okrem menovaných napríklad aj hydratačné či korekčné pre riešenie špecifických problémov pleti.

Podkladová báza Synchro Skin Soft Blurring...
Podkladová báza s rozjasňujúcim efektom PRIMER+...
+9Podkladová báza Clinique Even Better™ Light...

V dekoratívnej kozmetike ich občas ženy prehliadajú, no nemali by – pretože sú to práve primery, ktoré make-upu pomáhajú dlhšie vydržať a zaručujú rovnomerný tón pleti.

Ako aplikovať primer?

Stačí naniesť malé množstvo primeru na čistú, no už ošetrenú pokožku tváre (to znamená sérum a krém sú v poradí prvé, po nich nasleduje primer). Aj medzi nanesením séra a primeru je dobré nechať pár minút odstup, aby sa pleťová starostlivosť absorbovala. Následne prichádza primer a tiež si pýta pár minút, kým začnete nanášať mejkap. Môžete ho aplikovať prstami, štetcom alebo hubkou podľa preferencií.

vrstvenie, hydratácia, pleť Čítajte viac S pleťou dokáže zázraky, ťažko nájdete lepšieho pomocníka: S touto kyselinou omladnete a nielen to...

Čo sa množstva týka, naozaj nepotrebujete veľa – pri primeroch stačí vytlačiť z tuby guličku veľkosti hrášku a dôkladne ju rozotrieť na tvári. Bonusom primerov sú tiež UV filtre, ktoré chránia pokožku pred škodlivými slnečnými lúčmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pleť #mejkap #pokožka #podkladová báza #primer

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...