Svieže na pohľad, príjemné na dotyk? Rozmarínový olej aj aloe vera bojujú proti rýchlo sa mastiacim vlasom

Nadmerne mastiace sa vlasy môžu byť pre mnohé ženy skutočnou nočnou morou. Okrem toho, že zanechávajú dojem neupravenosti, môžu spôsobiť aj ďalšie problémy ako svrbenie pokožky hlavy či lámavosť vlasov.

28.02.2024 09:00
shutterstock 488292025 Foto:
Aký typ vlasov máte vy?
debata

Aj pri tomto probléme sa môžete obrátiť na prírodu a skúsiť niektoré z týchto účinných prostriedkov na boj s problémom rýchlo sa mastiacich vlasov.

Jablčný ocot: Má vynikajúce čistiace vlastnosti. Zrieďte šálku octu so šálkou vody a použite ako oplachovú kúru po umytí vlasov. Tento postup môžete zopakovať raz alebo dvakrát týždenne.

avokádo, maska, pleť, žena, krása, kozmetika Čítajte viac Viac hydratácie či menej opuchov? Namiešajte si tú správnu pleťovú masku s avokádom

Aloe vera: Aloe vera je známa svojimi hydratačnými a upokojujúcimi účinkami. Naneste čerstvú šťavu alebo aloe vera gel na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť asi 30 minút pred umytím vlasov. Aloe vera pomáha zmierniť nadmernú produkciu mazu a zanecháva vaše vlasy jemné a lesklé.

Rozmarínový olej: Rozmarínový olej má nielen úžasnú vôňu, ale má aj sťahujúce účinky, ktoré pomáhajú regulovať produkciu kožného mazu. Pridajte pár kvapiek rozmarínového oleja do vášho šampónu, aby ste využili jeho blahodárne účinky.

kate-instagram-koláž Čítajte viac Rovno zastrihnutá ofina či radikálne skrátené vlasy? Ako by výrazné zmeny účesu pristali princeznej Kate? Takto

Zelený čaj: Je nielen skvelým nápojom, ale môže byť aj účinným prírodným prostriedkom na boj proti mastným vlasom. Po príprave a vychladnutí ho môžete použiť ako oplachovú kúru na vlasy. Obsahuje taníny, ktoré pomáhajú regulovať mazové žľazy na pokožke hlavy.

Citrusové ovocie: Šťava z citróna alebo pomaranča môže fungovať ako prírodné tonikum na vlasy. Zmiešajte vytlačenú šťavu s vodou v pomere 1:1 a použite ako oplachovú kúru. Citrusové ovocie nielenže zbavuje vlasy prebytočného mazu, ale zanecháva ich aj voňavé a svieže na pohľad aj dotyk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #aloe vera #rozmarínový olej

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...