Najlepšie oblečené dámy Berlinale: Zlatom posypaná prezidentka, nestarnúca Huppert v smaragdových tónoch či nežne zvodná hviezda Mamma Mia

Vyhlásením cien sa počas uplynulého víkendu skončil ďalší ročník slávneho filmového podujatia Berlinale. Hoci v zostave trojlístka Cannes a Benátky patrí berlínsky festival k najkomornejším, priniesol niekoľko ukážkových momentov z červeného koberca.

26.02.2024 13:00
debata
Herečka a prezidentka poroty 74. ročníka... Foto: Profimedia
847016677 Herečka a prezidentka poroty 74. ročníka Berlinale Lupita Nyong'o.

Vybrali sme pre vás to najlepšie z ostatného ročníka. Toto sú najlepšie oblečené dámy a TOP looky filmového sviatku z nemeckej metropoly.

Prezidentka poroty mala dokonalý štýl

Kenžsko-americká herečka a držiteľka Oscara Lupita Nyong'o bola tento rok prezidentkou medzinárodnej poroty. Ale nesklamala ani ako módna ikona. Zatiaľ čo štart festivalu absolvovala v snehobielej róbe s trblietavými štrasovými detailmi od Gucci, eso v rukáve mala schované na záber.

Herečka Amanda Seyfried uviedla v Berlíne...
Herečka a tento rok aj členka poroty Jasmine...
+34Modelka Toni Garrn na slávnostnom otvorení...

Zlaté šaty na asymetrické ramienko jej vytvorili na mieru v ateliéri značky BOSS. A aby ešte umocnila ich noblesný charakter a punc luxusu pridala si Lupita zlatý prášok aj na telo. Výsledok ohúril, pričom herečka dokázala zaujať aj civilnejšou garderóbou – napríklad nohavicovým kostýmom Versace, v ktorom sa objavila na červenom koberci počas festivalových dní.

Čierna armáda krásy

Stávky na čiernu farbu, jednu z najelegantnej­ších, keď príde na večerné spoločenské udalosti, urobili tento rok mnohé slávne herečky. Pritom väčšina z nich dokázala skutočne očariť. V róbach Givenchy sa objavili dve z hollywoodskych hviezd – Rooney Mara a o pár dní neskôr aj Amanda Seyfried, známa napríklad z muzikálu Mamma Mia!.

Herečka Amanda Seyfried uviedla v Berlíne... Foto: SITA/AP, Ebrahim Noroozi
Germany Berlin Film Festival Seven Veils Red Carpet Herečka Amanda Seyfried uviedla v Berlíne snímku Seven Veils.

Kým v prípade prvej bola róba architekturálnou krásou, druhá stavila na delikátnu zvodnosť a eleganciu, keď sa čierna látka kombinovala s jemnučkou čipkou. V civilnejšej podobe na tlačových konferenciách sa potom v čiernych dámskych kostýmoch objavili herečky Carey Mulligan a Isabelle Huppert. Výsledok bol ukážkový – s akcentom na dokonalo tvarované a zvýraznené ramená.

Žiarivé farby a metalické odlesky rozjasnili temnú noc

Podobnou vetou – heslom – sa riadili dámy, ktoré sa rozhodli vykročiť z davu. Voľbou ostroružovej kreácie Fendi či neónovožltých plisovaných šiat zaujala herečka Florence Kasumba a topmodelka Toni Garrn. Ani jedna však nebola taká dramatická a pritom úchvatná ako už spomenutá Isabelle Huppert.

Herečka Isabelle Huppert na filmovom festivale... Foto: Profimedia
848555217 Herečka Isabelle Huppert na filmovom festivale Berlinale v kreácii Balenciaga.

Sedemdesiatnička spolupracuje niekoľko rokov s ateliérom Balenciaga a jej smaragdovo-zelený model so strapcovými nášivkami po celej ploche šiat bol ďalšou z ukážok, že toto spojenie je vydarené.

Najsexi momenty? Ukáž, čo máš…

Napriek popularite odhaľujúcich kreácií sa ich na berlínskom červenom koberci neobjavilo tento rok veľa. A vlastne prečo by aj malo. Stačili hravé detaily odhalenia, ktoré boli zároveň ukážkou krajčírskeho majstrovstva – to bol prípad šiat Louis Vuitton od nórskej herečky Renate Reinsve.

Influencerka Swantje Paulina na záverečnom... Foto: ČTK / imago stock&people / Eventpress Kochan
850551800 Influencerka Swantje Paulina na záverečnom ceremoniáli Berlinale v kreácii Mugler.

Rovnaká dáma zaujala aj v ďalšej kreácii, keď v studenom februárovom Berlíne odhalila bruško ešte raz – tentoraz už naostro. Najzvodnejší look však na záver festivalu servírovala influencerak Swantje Paulina. Obliekla si priehľadný model Mugler.

Viac modelov a ďalšie kreácie dám zo 74. ročníka Berlinale si pozrite v našej galérii.

Ako jediná Slovenka žiarila na slávnej prehliadke Victoria's Secret. Dnes sa učím všetko nanovo - chodiť, stáť aj tancovať
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amanda Seyfried #najlepšie oblečené #Berlinale #Lupita Nyong´o #Isabelle Huppert

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...