Farba roka 2024 je už známa: Je symbolom nehy aj spojenia so sebou samým, v móde už úraduje pár mesiacov

Už sa stalo tradíciou, že ľudia, ktorých zaujíma dizajn, čakajú na koncoročné odhalenie spoločnosti Pantone.

12.12.2023 15:40
Alaïa Haute Couture Foto:
Modelka na prehliadke kolekcii Alaïa Haute Couture v kreácii, ktorá farbou pripomína odtieň Peach Fuzz.
debata

Tá aj tento rok zverejnila farbu, v ktorej tónoch vidí nasledujúci rok a ktorej dominancia sa podľa spoločnosti odrazí vo všetkých úrovniach dizajnu – od módneho, cez interiérový až po úžitkový.

Spoločnosť len pred pár dňami oznámila, že odtieňom na rok 2024 bude farba nazvaná Peach Fuzz (v ponuke spoločnosti má presné značenie PANTONE 13–1023). Odtieň je spojením medzi ružovou a oranžovou, ktorých výsledkom je jemná broskyňová farba.

Fero Mikloško, Golden Age Čítajte viac Zlatý vek podľa Mikloška: Modelky obliekol do farieb luxusu, objednávky bral už pár minút po prehliadke

Peach Fuzz vyžaruje teplú a lákavú atmosféru a prináša nový pohľad na jemnosť, píše sa v tlačovom vyhlásení pre médiá. Svojou jemnou senzualitou a nežnosťou sa táto romantická farba broskyne stáva podľa odborníkov zo spoločnosti Pantone jemnou pripomienkou našej kolektívnej túžby po spojení, komunite a starostlivosti.

Modelka Irina Shayk v kreácii Missoni na...
Modelka oblečená v nežnej broskyňovej farbe na...
+4Modelka na prehliadke kolekcii Alaïa Haute...

„Hrejivý a objímajúci broskyňový odtieň Peach Fuzz prináša pocit príslušnosti, nabratia nových síl a opatery,“ uviedla vo vyhlásení pre médiá Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute. „Vďaka Peach Fuzz nachádzame pohodu vnútri seba. Ide o myšlienku rovnako ako o pocit, ktorý prebúdza naše zmysly k upokojujúcej prítomnosti danej chvíle a schúlenia sa do našej ulity.“

zväčšiť Odtieň Peach Fuzz od spoločnosti Pantone. Foto: PANTONE
Odtieň Peach Fuzz od spoločnosti Pantone. Odtieň Peach Fuzz od spoločnosti Pantone.

Pantone Farba roka je každoročne vyberaná tímom globálnych odborníkov v oblasti umenia a dizajnu a má za cieľ definovať nálady a trendy nasledujúcich 365 dní. Farbou roka 2023 bola Viva Magenta, živšia verzia Barbie ružovej. V očakávaní roku 2024, sa Pantone sa rozhodol pre sviežu a decentnú farbu.

Shakira Čítajte viac Shakira je aj na súde za módnu ikonu. Nikto nerieši vinu či trest, ale čo si obliekla... z kabelky v jej rukách je hit

Je pritom omnoho neutrálnejšia (a ľahšie kombinovateľná) ako predchádzajúci výber a to sa nepochybne odrazí aj v móde. Mimochodom, odtiene, ktoré pripomínajú broskyňové chĺpky, sa už v kolekciách renomovaných dizajnérov objavili v septembri a októbri na týždňoch módy v Paríži, Miláne či New Yorku.

Pozrite si v galérii niekoľko inšpirácií, s ktorými pokojne môžete vítať príchod nového „broskyňového“ roka už dnes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #dizajn #Pantone #farba #broskyňová

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...