Erotická červená, nežná čipka aj luxusný lesk za tisícky eur: Toto je 12 najlepšie oblečených žien víkendového gala

Tretí ročník podujatia Academy Museum Gala, ktorý prebehol v Los Angeles v nedeľu večer, bol sviatkom módy.

04.12.2023 14:00
debata
Herečka Salma Hayek opäť na červenom koberci...
Herečka Maggie Gyllenhaal v kreácii Lanvin.
+82Herečka Laura Harrier v kreácii Alaïa.

Už tradične sme pre vás akciu zmapovali bohatou galériou, ale z plejády prítomných hviezd sme sa rozhodli vybrať aj tie najlepšie oblečené. Ktoré hviezdy sveta filmu, hudby či modelingu zaujali najviac? Pozrite sa s nami.

Najnežnejšia farba večera

zväčšiť Herečka Nicola Peltz-Beckham sa na červenom... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Nicola Peltz-Beckham Herečka Nicola Peltz-Beckham sa na červenom koberci objavila v šatách Valentino.

Jemný ružový pastel, decentná silueta, náznak pôvabu zlatej éry Hollywoodu. V róbe Valentino s detailom látkovej ruže v oblasti drieku a šálika ležérne aranžovaného okolo krku – takto sa predviedla herečka Nicola Peltz-Beckham a výsledok bol očarujúci. Podobný tón ružovej však nebol na červenom koberci jediný. Aj blondínka Samara Weaving (foto v galérii) si obliekla model v pastelovom tóne. Hladká štruktúra, detail štrasových ramienok a drobných dekoratívnych detailov s kryštálmi sa snúbili v krásnom výsledku. Model pochádzal rovnako z dielne Valentino.

Červená voľba – dvojitý zásah

Topmodelka Kendall Jenner v kreácii Fendi Haute... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Kendall Jenner Topmodelka Kendall Jenner v kreácii Fendi Haute Couture.

V tónoch červenej farby sa objavilo niekoľko dám a v prípade väčšiny z nich to bol zásah do čierneho. Do nášho výberu sa dostali hneď dve: Topmodelka Kendall Jenner uchvátila v bandážovej róbe so všitým korzetom od Fendi Haute Couture a vyzerala tak trochu ako moderná interpretácia japonskej gejše. Herečka Greta Lee sa v kreácii Loewe (foto v galérii) s balónovými saténovými rukávmi a hladkou štruktúrou žerzeja na puzdrovej róbe radila medzi najelegantnejšie dámy podujatia.

Čipka má mnoho podôb, nežné aj erotické

zväčšiť Herečka Natalie Portman prišla v róbe Christian... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Natalie Portman Herečka Natalie Portman prišla v róbe Christian Dior Couture.

Speváčka Dua Lipa (foto v galérii) sa nebojí voliť jemnú provokáciu a v čiernej čipkovanej kreácii Chanel, pod semitransparentnou štruktúrou ktorej predvádzala čiernu bielizeň, vyzerala sexy, no zároveň kultivovane. Výsledný imidž femme fatale ešte umocnili do červena tónované kadere, nová farba, ktorú Lipa predvádza posledné týždne. Herečka Natalie Portman sa opäť spojila s módnym domom Dior a jej kreácia z línie haute couture bola dychberúca. Čiernym podkladom z čipky a tylu sa vlnila zlatá výšivka, ktorá ešte umocňovala éterický dojem celkového looku.

Dokonalé retro

zväčšiť Topmodelka Kaia Gerber v šatách z dielne Celine. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Topmodelka Kaia Gerber v šatách z dielne Celine. Topmodelka Kaia Gerber v šatách z dielne Celine.

Topmodelka Kaia Gerber patrí pravidelne medzi ozdoby červených kobercov a tentoraz tak urobila v róbe Celine – večerných šatách s hladkým korzetovým topom a sukňou, ktorá odkazovala na tvorbu couture domov z obdobia 50-tych a 60-tych rokov minulého storočia. Hravým detailom bol dezén látky – na čiernom podklade žiaril bodkovaný vzor. Retro, hoci trochu iné, odkazujúce na minimalizmus 90-tych rokov predvádzala herečka Phoebe Tonkin (foto v galérii). Jej dokonalá hladká tuba bez ramienok v krémovej farbe bola poctou niekdajšiemu šatníku hviezd ako Gwyneth Paltrow či Sarah Jessica Parker. Roztomilý bol detail mašle vo vlasoch z rovnakého materiálu ako šaty.

Luxusnejšie to už azda nejde

zväčšiť Herečka Demi Moore v kreácii Tamara Ralph na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Demi Moore Herečka Demi Moore v kreácii Tamara Ralph na červenom koberci v Los Angeles.

Hollywoodska hviezda Demi Moore vždy vedela, ako prilákať pozornosť a v trblietavej kreácii Tamara Ralph s nadrozmerným kvetom na hrudi sa jej to, samozrejme, podarilo tiež. Demi vyzerala akoby zostúpila z oblohy, šaty sa ešte viac trblietali pri pohybe a blýskaní bleskov fotoaparátov. Luxusnejšie nevyzeral v tento večer asi nik. Metalické štruktúry sa však objavili v prípade ďalších dám tiež. Ako kráska z budúcnosti, ktorej garderóba mala aj futuristicko-technický nádych, pôsobila Jennifer Connelly (foto v galérii) v kreácii Louis Vuitton s trblietavými vertikálnymi pásmi.

Kráľovnou noci v temných tónoch

Herečka Deepika Padukone v kreácii Louis Vuitton. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Deepika Padukone Herečka Deepika Padukone v kreácii Louis Vuitton.

Z dielne Louis Vuitton pochádzala aj róba indickej hviezdy Deepiky Padukone – ale bola na pohľad úplne iná ako model Connellyovej. Deepika stavila na róbu s dokonalo tvarovanou siluetou na jedno rameno zo sýteho tmavomodrého zamatu. Šaty jej dodávali auru hollywoodskej superstar a strih absolútne lichotil postave. Ako kráľovná, ak vzhľadom na veľkosť modelu a bálovej sukne potom pôsobila Jodie Turner-Smith (foto v galérii). Britská herečka v róbe od Christophera Johna Rogersa vyzerala úchvatne. Všetky spomenuté dámy, ale aj mnoho ďalších nájdete v našej galérii.

Herečka Salma Hayek opäť na červenom koberci...
Herečka Maggie Gyllenhaal v kreácii Lanvin.
+82Herečka Laura Harrier v kreácii Alaïa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #najlepšie oblečené #Phoebe Tonkin #Nicola Peltz #Dua Lipa #Camila Morrone #Academy Museum Gala

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...