Rubíny na hlave kráľovnej Camilly vzali dych. Ale skutočný klenot predviedla oslnivá Kate. Má 100 rokov a nosila ho už...

Ohurujúce šperky a korunky na hlavách európskych princezien a kráľovien sú vďačnou témou diskusie a objektom záujmu. Ani banket v Buckinghamskom paláci na počesť návštevy juhokórejského prezidenta nebol výnimkou.

23.11.2023 00:00
Kráľovná Camilla Foto: ,
Kráľovná Camilla s masívnym šperkom s rubínmi vo vlasoch, ale aj na ušiach a na krku.
debata (3)

Manželky hosťujúceho kráľa Karola III. a jeho syna, korunného princa Williama, sa vyzdobili patrične ku danej príležitosti. Obe pritom predviedli klenoty, aké ešte na ich hlavách svet nevidel.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Nežné dotyky Williama a Kate zatienili aj delegáciu z Kórey. Nik netušil, čo príde večer: Princezná ako krásna labuť, Camilla rubínovou kráľovnou

V prípade kráľovnej Camilly išlo o opulentnú rubínovú korunu s diamantmi a rubínmi z Barmy a ide o jednu z „najmladších“ čeleniek v zbierku britských kráľovských klenotov. Zosnulá kráľovná Alžbeta II. dostala masívny šperk ako dar od ľudu Barmy a vyrobili ho v roku 1973, teda presne pred 50 rokmi. Alžbeta II. pritom mala korunku naposledy v roku 2019 – počas banketu na počesť štátnej návštevy z USA.

Princezná Kate z Walesu a princ William z...
Princ William s manželkou, princeznou Kate na...
+13Princ William a jeho manželka, princezná Kate v...

Aby rubínov nebolo málo, manželka kráľa Karola III. pridala ešte náhrdelník zdobený rubínmi a náušnice, ktoré pôsobili ako kompletný set. Išlo však o drahocennosti z jej vlastnej zbierky, ktorú začala budovať príchodom do britskej kráľovskej rodiny.

zväčšiť Princ William a jeho manželka Kate, princezná z... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu na štátnom bankete na počesť juhokórejského prezidenta a jeho manželky. Kate žiarila v róbe Jenny Packhamovej a s korunkou Strathmore Rose Tiara, s ktorou sa ukázala vôbec prvýkrát.

Hoci Camillu a hodnotu jej šperkov mohol zatieniť v tento večer len málokto, podarilo sa to jej neveste. Princezná Kate sa totiž namiesto stávky na opulenciu rozhodla akcentovať jemnosť, delikátnosť a historický odkaz. K bielym šatám s rukávmi vyšívanými zlatou niťou si vzala tiaru s názvom Strathmore Rose.

Denmark Royals Čítajte viac Luxusné róby, korunky a mladá modrá krv: Na oslave 18-ky dánskeho princa chýbala jeho láska, núdzu o krásne gratulantky však nemal

Kvetinová čelenka bola svadobným darom vtedajšej lady Elizabeth Bowes-Lyonovej (neskôr kráľovnej matky) od jej otca, grófa zo Strathmore a Kinghorne v roku 1923. Diadém často nosila cez čelo, ako to bolo v 20. rokoch minulého storočia zvykom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Catherine & Meghan (@megandcath)

Klenot starý 110 rokov vyzeral na tmavých vlasoch 41-ročnej Kate skutočne očarujúco a pôsobil veľmi nežne, nie prehnane. Viac si pozrite v galérii vyššie. Nižšie nájdete aj ďalšie luxusné korunky (čelenky) princeznej Kate.

Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
+5Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #korunka #rubín #princezná Kate #tiara #čelenka #kráľovná Camilla

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...