Krása a štýl sú s jej menom pevne spojené, čo však robí Cate Blanchettovú výnimočnou? Svet krásy vníma s rozumom

Pred pár dňami sa usmievala po boku princa z Walesu, aby v Singapure odovzdala jednu z cien jeho vlastnej iniciatívy. Na Earthshot Prize Awards však austrálska hviezda Cate Blanchett opäť potvrdila aj niečo iné.

13.11.2023 15:00
Britský princ William a austrálska herečka Cate... Foto: ,
Britský princ William a austrálska herečka Cate Blanchett spoločne na červenom koberci the Earthshot Prize Awards.
debata

Dvojnásobná držiteľka Oscara je často titulovaná slovami módna ikona. Narozdiel od väčšiny hollywoodskych kolegýň sa však jej prístup k odievaniu koncentruje nielen na pôvab a štýl, ale aj dôležitý ekologický rozmer – udržateľnosť. Podčiarkol ju aj nohavicový kostým, ktorý si na seba blondínka vzala v rámci slávnostného ceremoniálu.

Britský princ William Čítajte viac Pre princa Williama skutočne dôležitý večer, ale Kate chýbala... Smútok však nečakajte, sprievod mu robila oscarová ikona a slávna kráska

Blanchettovú na slávnostný večer obliekla značka Stella McCartney, ateliér, za ktorým stojí dizajnérka rovnakého mena a dcéra slávneho ex-Beatla Paula McCartneyho. Ako napísal portál britského Vogue, odev z najnovšej kolekcie vychádzal z idey odevného dedičstva a kúskov, ktoré sa dajú uchovávať a nosiť celé generácie. Britská dizajnérka už dlhé roky pracuje s materiálmi, ktoré berú ohľad na životné prostredie, do svojich kúskov pridáva recyklované materiály, prípadne experimentuje s upcyklingom – teda prerábaním starších odevov na kreácie nové.

Britský princ William a austrálska herečka Cate...
Ochranár Robert Irwin a jeho partnerka Rorie...
+9Hongkongský herec Donnie Yen a jeho manželka...

Napriek tomu, že niekto by mohol blondínke vyčítať, že siahla po nohavicovom kostýme z kolekcie, ktorá ešte nie je ani v predaji – jej počiny v minulosti stoja na jej strane. Cate Blanchett sa totiž radí medzi hviezdy, ktoré svoje odevy na červenom koberci skutočne recyklujú a nosia ich opakovane. Aj na iných spoločenských udalostiach. Takto sa napríklad štvornásobná mama predviedla na festivaloch v Cannes či Benátkach alebo Berlíne, alebo na svetových premiérach.

Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si... Foto: SITA/AP
Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Alexander McQueen. Herečka Cate Blanchett sa neostýcha obliecť si dvakrát rovnaké šaty. Na snímke model Alexander McQueen.

Medzi jej najobľúbenejšie modely patria odevy z dielne britského ateliéru Alexander McQueen, ale tiež kreácia talianskeho dizajnéra Giorgia Armaniho, s ktorým spolupracuje dlhé roky. S Armanim spája oscarovú hviezdu nielen spolupráca, ale aj osobné priateľstvo. A tiež jedno z najznámejších partnerstiev kozmetickej brandže.

zväčšiť Herečka Cate Blanchett je dlhoročnou... Foto: ARMANI
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett je dlhoročnou ambasádorkou parfumu Sí od Giorgio Armani.

Cate je totiž tvárou parfumu Sí od Giorgio Armani a v roku 2023 dokonca spoločne oslávili 10. výročie spolupráce. Značka pri tej príležitosti uviedla na trh ďalšiu novú edíciu obľúbenej vône Eau de Parfume Intense, ktorá tiež stavia na princípe udržateľnosti a flakón je opakovane doplniteľný.

„Nemáme čas na nečinnosť a zúfalstvo. A neuveriteľné klimatické riešenia z celého sveta sú dôvodom na skutočnú nádej," vyhlásila Blanchett na cenách Earthshot Prize Awards. Ctí ju, že aj sama seba a svoju slávu používa na medializáciu a pomoc v rámci dôležitého procesu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Stella McCartney #Armani #udržateľnosť #Earthshot Prize Awards

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...