Rok pred 60-kou je ikonou krásy: Monica Bellucci má niekoľko trikov, ktoré inšpirujú aj iné ženy. Tu sú...

Monica Bellucci, slávna talianska herečka, je známa svojou prirodzenou krásou. Aké tajomstvá sa skrývajú v jej prístupe v starostlivosti o pleť, vlasy či make-up? To sa pýta mnoho žien.My vám teraz nejaké poodhalíme.

06.11.2023 00:00
Monica Bellucci Foto: ,
Herečka Monica Bellucci (59) vyzerala očarujúco na filmovej premiére v rámci rímskeho filmového festivalu.
debata

Pleť

Pokiaľ ide o starostlivosť o pleť, 59-ročná talianska filmová diva sa venuje základným krokom a podčiarkuje, že je v nich veľmi konzekventná. Základom je vraj sprcha studenou vodou, pri ktorej si pokožka celého tela udržiava viac elasticity a dochádza k lepšiemu prekrveniu a tým pádom aj látkovej výmene.

Monica Bellucci a režisér a producent Tim Burton Čítajte viac Zamilovaná Monica Bellucci urobila veľký krok: Našla som muža, teraz vám ho ukážem... na festivale v Ríme ohúrili láskou

Keď príde na tvár, herečka vraj každé ráno začína očistením pleti jemným čističom. Potom ju hydratuje pomocou kvalitnej pleťovej vody a aplikuje hydratujúci krém. Monica Bellucci si uvedomuje dôležitosť ochrany pleti pred slnečným žiarením, preto pravidelne používa opaľovací krém so vysokým SPF faktorom.

Vlasy

Jej hustá hriva je nepochybne aj zásluhou dobrých génov, no herečka jej pomáha dlhé roky. Ako modelka musela zniesť často veľa experimentovania a úprav svojich vlasov, čiže odkedy s modelingom skončila, snaží sa byť v prístupe k vlasom minimalistická. Zvyčajne ju vidíte s podobným strihom a účesom, z času na čas urobí zmenu. Pravidelne si necháva zastrihávať končeky.

Herečka Monica Bellucci na zábere z konca...
Herečka Monica Bellucci na 48. ročníku cien...
+7Herečka Monica Bellucci na prehliadke dizajnéra...

Vlasy umýva maximálne dvakrát týždenne, aby si udržiavali potrebnú hydratáciu a lesk. Vo viacerých rozhovoroch prezradila, že sa vyhýba používaniu fénov, žehličiek na vlasy a kuliem. Kadere však ošetruje napríklad pomocou olivového oleja. Tento prírodný olej dodáva vlasom hydratáciu a lesk, čím ich udržuje prirodzene krásne.

Líčenie

Na nedávnom filmovom festivale v Ríme žiarila – konieckoncov, ako skoro vždy. Ale zároveň sa nedá nevšimnúť si, že jej prístup k líčeniu je naozaj decentný. Platí to vraj počas dňa a často aj pri večerných podujatiach. Na tvár si aplikuje krycí krém, ktorý vyrovná tón pleti.

zväčšiť Herečka Monica Bellucci na premietaní projektu... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Monica Bellucci Herečka Monica Bellucci na premietaní projektu Mafia Mamma v New Yorku.

Krásne oči akcentuje zvyčajne len pomocou jemného očného tieňa v prírodných odtieňoch, ako je hnedá alebo svetlo sivá. Aj vzhľadom na fakt, že príroda jej nadelila plné pery, nepotrebuje ich až tak zvýrazňovať. Ak to urobí, zvyčajne jej k tomu postačí lesk na pery. Niekedy však staví na výraznejší rúž – najmä pri premiérach a spoločenských podujatiach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #Monica Bellucci #líčenie #mejkap #tipy

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...