Neponúkame iba šaty, ale aj zážitok, hovoria dizajnéri Sršňová a Dendis. Aký je slovenský zákazník a nástrahy módneho biznisu?

Slovenskí dizajnéri nemajú jednoduchú pozíciu v prípade módneho trhu. Svoje miesto si však nájsť dokázali a mnohí z nich sú aj veľmi úspešní a spokojní s tým, aké možnosti im poskytuje práca práve v domácom priestore.

13.10.2023 00:00
debata
Ľudia chcú vlastniť. Dizajnér by mal ponúknuť niečo unikátne, ale zároveň komerčné
Video
Dizajnéri Lenka Sršňová a Pavol Dendis v relácii Ide o nás o slovenskej móde, ale aj zákazníkovi, problémoch aj radostiach v módnom biznise. / Zdroj: TV Pravda

Lenka Sršňová a Pavol Dendis navštívili štúdio Pravdy a reláciu Ide o nás, aby sme sa pozhovárali o stave slovenskej módy, nazreli trochu hlbšie do ich každodenného fungovania.

Erika Palkovičová Čítajte viac Za menej ako 10-tisíc nevstať z postele? Aj dnes sú také modelky, vraví slovenská kráska. Súťaž nevyhrala, svet módy ju miluje už 14 rokov

Prezradili, ako to vyzerá u nich v ateliéri v čase pred prehliadkou – keďže obaja sa objavia aj na 10. ročníku akcie Fashion LIVE!, ktorá sa koná od 13. do 15. októbra – ale tiež počas zvyšku roka, keď už ponúkajú klientele to, čo priniesli v novej kolekcii, prípadne tvoria veci na zákazku.

zväčšiť Dizajnéri Lenka Sršňová (vpravo) a Pavol Dendis... Foto: Mercedes Benz Fashion Live!
Lenka Sršňová (vpravo) a Pavol Dendis Dizajnéri Lenka Sršňová (vpravo) a Pavol Dendis počas predstavenia 10. ročníka podujatia Fashion Live! v Bratislave.

S Lenkou a Pavlom sme porovnali aj český a slovenský trh s módou a otvorili otázku, či by móda mala byť viac umenie alebo komercia alebo či by mala reagovať na aktuálne spoločenské témy a problémy.

Záber z tvorby Maty Durikovic alias MADbyMAD Čítajte viac Sú Slováci chudobní, aby sa správali v móde ekologicky? Možno. A možno stačí zmeniť pohľad, vraví dizajnérka Durikovic

A viete, čo unikátne môže slovenský dizajn ponúknuť? Aj v čase rastúcej popularity e-šopov a predaja cez sociálne siete je to práve osobný kontakt. „Ľudia sa nás stále boja, ale keď sa potom odhodlajú a prídu, je to vždy veľmi príjemné. Pre nás aj pre nich,“ uviedla Lenka Sršňová.

Viac sa už dozviete v relácii Ide o nás s Lenkou Sršňovou a Pavlom Dendisom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #tvorba #klient #Fashion Live! #Lenka Sršňová #zákazník #výpredaj #Pavol Dendis #Ide o nás #biznis model

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....