Skutočný luxus? Nemyslieť na to, čo si myslia ostatní... Nová kolekcia slávneho ateliéru odráža ženskú nezávislosť

Módne diane sa presunulo do Milána a jednou z prvých prehliadok, ktoré pritiahli pozornosť verejnosti, bola tá s novou dámskou kolekciou Fendi.

21.09.2023 18:00
Fendi Jar/Leto 2024 Foto: ,
Modelka na prehliadke dámskej kolekcie Fendi Jar/Leto 2024, ktorú prezentovali v Miláne.
debata

Hostia a pozvané celebrity zavítali do priestorov, ktoré zdobili veľké napodobeniny kultových kabeliek z dielne talianskeho ateliéru. Medzi zväčšeninami modelov ako Peekaboo, Baguette či Fendi First sa potom začali promenádovať modelky v kúskoch, pod ktorými je opäť podpísaný britský kreatívny šéf a šéfdizajnér dámskej línie Kim Jones.

„V Ríme panuje uvoľnená elegancia a nikto sa nestará, čo si myslia ostatní – to je skutočný luxus. V tejto kolekcii som chcel zachytiť presne toto. Je o ženách, ktoré sa obliekajú pre seba a žijú svoj vlastný život. Nejde o vystavenie sa obdivným pohľadom, ale o realitu obliekania a sebavedomú eleganciu, ktorá sa s tým spája," vysvetlil pre médiá Jones.

Modelky na prehliadke novej kolekcie Fendi na...
Modelky na prehliadke novej kolekcie Fendi na...
+12Modelky na prehliadke novej kolekcie Fendi na...

Výsledkom jeho snahy zachytiť silu rímskej nositeľky bola kolekcia, ktorá bola pragmatická, no súčasne hravá. Mužské formálne strihy a materiály nadobúdali väčšiu splývavosť a ženskosť vďaka kombinácii s hodvábom a pleteninami. Modelky napríklad predvádzali formálne nohavice s pásom prehnutým tak, aby sa odhalila jeho konštrukcia. Večerné priliehavé šaty z vymývaného hodvábu prenikali svojou podobou aj do denného šatníka. Pozornosť si uzurpovali aj letné sukňové kostýmy s pracovnými košeľami, v ktorých froté efekt vytvorili spojenie jemnej jahňacej kože s organzou, či napríklad veľké pánske kabáty.

zväčšiť Modelky na prehliadke novej kolekcie Fendi na... Foto: FENDI
dámska kolekcia Fendi na sezónu Jar/Leto 2024 Modelky na prehliadke novej kolekcie Fendi na sezónu Jar/Leto 2024, ktorú prezentovali v Miláne. Autorom kolekcie je Kim Jones, šperky vytvorila Delfina Delettrez Fendi a za doplnkami stojí Silvia Venturini Fendi.

Paletu farieb, v ktorej prebleskovala na pozadí jemných tónov citrónová žltá či oranžová, bola z veľkej časti odvodená od dámskej kolekcie jar/leto 1999, ktorú pre módny dom navrhol Karl Lagerfeld.

Kylie Minogue Čítajte viac Toto je ideálny kabát na jeseň, nosí ho aj Bondova manželka či nestarnúca Kylie: Máme pre vás 11 tipov

Umelecká riaditeľka spoločnosti pre doplnky a pánsku kolekciu Silvia Venturini Fendi mala svoj vlastný vklad v podobe širokej škály kabeliek pripravených pre jarnú kolekciu. Okrem modelov, ktoré vo zväčšenej podobe lemovali mólo, sa objavila aj novinka – kabelka Flip. O šperky sa postarala opäť Delfina Delettrez Fendi. Do Milána na prehliadku zavítali slávne tváre ako Demi Moore, Christina Ricci, Naomi Campbell či Kate Moss alebo Linda Evangelista. Pozrite si ich v našej druhej galérii.

Topmodelka Naomi Campbell nechýbala na...
Herečka Naomi Watts na prehliadke Fendi...
+29Modelka a herečka Amber Valletta na módnej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miláno #koza #trend #Fendi #oranžová #Kim Jones #jar/leto 2024

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...