Klasická krása funguje viac ako extrém, hovorí modelingový expert. Ale má to háčik... Len pekná tvár nestačí

Čo musí mať v dnešných časoch mladá žena alebo muž, ktorý sa chcú presadiť v modelingu a zaradiť sa medzi úspešné a pracovne obsadzované tváre?

05.09.2023 00:00
Elite Model Look 2023 Foto:
Záber z finále súťaže Elite Model Look 2023.
debata (1)

Modelingový expert Saša Jány sa nedávno znovu posadil do čela poroty na ďalšom ročníku súťaže Elite Model Look. Po finále, v ktorom sa za Slovensko presadila 18-ročná Zuzana Kistyová a o rok starší Ivo Korčák, prezradil, že každý rok ovplyvňujú dianie v modelingovom biznise zmeny, na ktoré je nutné reagovať. Či už ako šéf modelingovej agentúry, ale tiež ako potenciálny adept alebo uchádzačka o toto „vysnívané“ povolanie.

Zuzana Kistyová a Ivo Korčák Čítajte viac Slovenka triumfovala jednoznačne, Slovák ohúril energiou: Nové tváre z Elite Model Look majú sľubnú budúcnosť, rolu v nej zohrá...

Rok 2023 sa podľa Jányho niesol v znamení návratu klasických tvárí. „Zdá sa, že módny priemysel si nakoniec povedal, že klasickí krásni ľudia s nejakým twistom modernosti nakoniec vždy budú lepšími ambasádormi značiek ako niekto, kto je extrém,“ vyhlásil pre Pravdu Jány.

zväčšiť Víťazi Schwarzkopf Elite Model Look 2023 -... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look 2023
SEML 2023 - vyber-098 Víťazi Schwarzkopf Elite Model Look 2023 - zľava: Nikita Podovaylenko z Ukrajiny, Ivo Korčák za Slovenskú republiku, Filip Kocábek za Českú republiku, topmodelka Daniela Peštová a Saša Jány z agentúry Elite, Zuzana Kistyová za Slovensko a Aneta Matúšková za Česko.

Krása však nie je to jediné, s čím možno do súťaže vyraziť. „Naša Slovenka vyšla jednohlasne a pri českých dievčatách boli tak tri-štyri, ktoré mohli vyhrať, pretože boli také silné osobnosti. A to je to, čo my aj prosíme porotu, aby hľadali. Lebo všetci sú krásni, čo sa sem dostali, ale osobnosť, charizma, čo z nich ide, je pointou úspechu,“ pokračoval vo vysvetľovaní modelingový expert.

Erika Palkovičová Čítajte viac Za menej ako 10-tisíc nevstať z postele? Aj dnes sú také modelky, vraví slovenská kráska. Súťaž nevyhrala, svet módy ju miluje už 14 rokov

Dnes už modelingové agentúry nereprezentujú len mladú generáciu modeliek a modelov, ktoré sa niekoľkokrát do roka preháňajú po mólach Paríža či Milána alebo striedajú pózy pred objektívom. Osobnosti, výrazné persóny, ktoré okrem svojho vzhľadu dokážu ponúkať aj ďalšiu profesionálnu nadstavbu, sú v kurze. Dôkazom je fakt, že napríklad Jányho agentúra zastupuje aj herečky ako Jitka Schneiderová či Hana Vagnerová, v zozname nechýba ani Daniela Peštová.

Slovenskí víťazi súťaže Elite Model Look 2023 -...
Herečka Hana Vagnerová v kreácii Borisa Kráľa...
+45Moderátorka Eva Perkausová.

Na otázku, či je nutné, aby bol človek v modelingu aj extrovert bažiaci po pozornosti, však Jány neponúka priamu odpoveď. Zdôrazňuje však, že ak niekto chce pracovať v tomto biznise, musí ukázať ochotu učiť sa aj pracovné nasadenie. „Niekto to má, postaví sa pred objektív a má v sebe výraz, emóciu a energiu. Ale aj introvert toto dokáže a my to vieme rozvinúť, ak človek chce. Je to o nasadení v práci,“ prezradil Jány.

Video

„Či už budete v súkromí chodiť na ryby, meditovať a počúvať Čajkovského, to je vaša vec a vaše JA, ale modeling je práca a keď človek príde na pľac, musí byť zaujímavý a musí zo seba niečo vydať. A tiež byť zaujímavý na sociálnych sieťach. Už len pekná tvár – to by bolo príliš málo,“ uzavrel Jány.

Reportáž, galériu aj video z minulotýždňového finále si pozrite v článku. Pozrite si tiež rozhovor s topmodelkou Erikou Palkovičovou v relácii Ide o nás. Video nájdete nižšie.

Krásnu Slovenku Palkovičovú si zamiloval New York aj Tokio: O kariére topmodelky najprv ani nesnívala
Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #móda #úspech #Saša Jány

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...