Účes tohto leta si pýta nožnice a trochu odvahy, odmena? Budete štýlová ako hviezda Oppenheimera či monacká princezná

Dlhé vlasy sú síce stále v prevahe, ale zástupkyne hviezdneho sveta kinematografie, teda aspoň niektoré, majú jasno. Je čas na skrátenie účesu.

02.08.2023 13:00
debata
Herečka Florence Pugh na premiére filmu... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Florence Pugh Herečka Florence Pugh na premiére filmu Oppenheimer v Londýne.

Trend výrazného zostrihania vlasov predviedli za posledné obdobie viaceré herecké hviezdy. Jednou z nich je napríklad britská herečka Emma Corrin, známa najmä ako princezná Diana v populárnom seriáli Koruna.

knieža Albert, princezná Charlene Čítajte viac Ako nová žena, nádherná! Princezná Charlene vyrazila dych. V róbe ako pre nevestu aj nežnými pohľadmi smerom... áno, k manželovi

Jej krajanka Florence Pugh (jedna z hviezd filmu Oppenheimer či blížiacej sa Duny II) sa do radov dám s krátkymi vlasmi zaradila pred pár mesiacmi. S krátkym zostrihom zaujala na niekoľkých spoločenských akciách, na poslednej pridala ešte odvážnejší detail – platinovú blond šticu, ktorá pôsobí žensky, sexy a pritom správne drzo a nezávislo.

Princezná Charlene z Monaka prichádza na...
Herečka Emma Corrin na premiére novinky My...
+15Herečka Pom Klementieff na premiére filmu...

Podľa britského magazínu Vogue je pritom krátky účes, aký predvádzajú obe známe dámy, jedným z trendových účesov leta 2023. "Tento krátky strih je svieži a mladistvý a dá sa nosiť rôznymi spôsobmi,“ uviedol pre módnik známy hair štylista Paul Edmonds.

zväčšiť Herečka Emma Corrin na premiére novinky My... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Emma Corrin Herečka Emma Corrin na premiére novinky My Policeman na filmovom festivale v Toronte.

Podobný strih ešte minulý rok predvádzala aj monacká princezná Charlene, ktorá si trúfla na krátke platinové vlasy. Dnes ich nosí o niečo dlhšie a tónované do hnedej farby. Jej účes dostal trochu väčší objem, ale krátka dĺžka stále vyhráva.

Dánska korunná princezná Mary Čítajte viac Prečo kráľovské hrivy vyzerajú tak úžasne? Tajomstvo účesov princeznej Kate či Mary spočíva... skúste to takto

Podľa odborníka je veľkou výhodou, že prednú časť vlasov môžete tvarovať pomocou stylingových prípravkov do rôznych foriem a dodávať tak účesu vždy trošku nový náboj. Zároveň ide o vlasy, o ktoré je mimoriadne ľahké sa starať a v lete ich ženy ocenia aj na dovolenke. Ak chcete účesu dodať ešte menej ortodoxný vzhľad, môžete si nechať niekoľko prameňov dlhších v oblasti okolo uší, prípadne na zadnej časti vlasovej línie.

zväčšiť Princezná Charlene s kratučkým účesom bodovala... Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia
Princezná Charlene Princezná Charlene s kratučkým účesom bodovala už v roku 2022.

Obe krátkovlasé herečky, aj Emma Corrin aj Florence Pugh, či monacká princezná Charlene sú hodné inšpirácie. V galérii však okrem ich záberov z roku 2023 nájdete aj ďalšie dámy, ktoré nosili krátke vlasy aj v minulosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krátke vlasy #účes #Florence Pugh #Emma Corrin

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...