Klasické rifle sú už trochu nuda, nemyslíte? Džínsovina sa nosí inak, týchto 8 slávnych dám vás inšpiruje

Džínsovina sa objavuje v dámskom šatníku už celé dekády. A dôkazov, že už dávno nie je len oblečením na voľný čas, je naozaj dostatok.

13.06.2023 00:00
Hailee Steinfeld Foto: ,
Herečka Hailee Steinfeld na premiére filmu Spider-Man: Across The Spider-verse v spojení strapcovej sukne a denimovej košele.
debata

S denimovým materiálom sa už nejaký čas pohrávajú aj najslávnejšie módne značky. Nebolo by to však celkom s kostolným poriadkom, ak by si vystačili len s jednoduchými džínsovými nohavicami alebo bundou. Aj preto sa denim v súčasnej móde objavuje v čoraz rafinovanejších podobách, atypických strihových riešeniach alebo ako inšpirácia, ktorá odkazuje na populárnu street-wearovú estetiku a komfort.

Herečka Maya Hawke v kreácii Schiaparelli na...
Herečka Juliette Binoche v červenom komplete...
+5Herečka Julianne Moore v bielych džínsových...

Napríklad na nedávnom festivale v Cannes sa v džínsových kúskoch objavilo niekoľko známych žien – Francúzka Marion Cotillard sa predviedla v šortkách z dielne značky Chanel s ombré efektom, zatiaľ čo jej krajanka Juliette Binoche stavila na komplet v spojení nohavíc a bundy. Hoci materiál samotný nebol denimový, strihovo táto kombinácia vychádzala práve z džínsovej estetiky a bundička kopírovala klasické denimové zvršky.

zväčšiť Herečka Lexi Underwood v šatách s denimovou... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Lexi Underwood Herečka Lexi Underwood v šatách s denimovou potlačou.

Práve hravé odkazy na denim sa objavili ako jeden z trendov, ktorým sa značky inšpirujú. Dôkazom sú napríklad aj modely elastických šiat s denimovou potlačou. Alebo naopak, denim sa objavuje v atypických farebných kombináciách či s potlačami ako je batika.

Ivanka Trump Čítajte viac Popri princeznách žiarila v modeli za 6000 eur Ivanka Trump! Jej farbami hýriaca róba z jordánskej svadby očarí

Samozrejme, klasickejšie strihy a odevy netreba odsúvať do úzadia, odpoveďou je však ich hravejšie a originálne kombinovanie. Napríklad herečku Hailee Steinfeldovú na nedávnej premiére obliekli do kombinácie strapcovej sukne a džínsovej košele s oversized strihom. Výsledok bol trendový a moderný. Inšpirácie si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Hailee Steinfeld #Marion Cotillard #denim

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...