Batikovaný trend nie je len pre tínedžerky, nosia ho aj hviezdne tváre. My máme pre vás tipy

Aj v tejto letnej sezóne sa vrátil. Alebo, možno nikam ani neodišiel. Módny trend s batikovanými potlačami si opäť našiel miesto aj v celebritných šatníkoch.

01.06.2023 00:00
Juliette Armanet Foto: ,
Juliette Armanet pózuje fotografom v Cannes v batikovanom komplete z dielne značky DIOR.
debata

Odevy s abstraktnými farebnými prechodmi, o ktoré sme sa kedysi tak urputne pokúšali pri vyváraní oblečenia v hrnci s farbou, majú dnes omnoho premyslenejšiu podobu a ponúkajú sa naozaj vo všemožných podobách. Od topov, cez nohavice, šortky, šaty, až po bundy a dokonca plavky.

Batikovaný trend sa objavil na nedávnom filmovom festivale v Cannes, siahli po ňom aj hollywoodske herečky alebo slávna modelka. A dôvod je prozaický. Móda má byť hravá a práve táto potlač hravosť, ale aj mladosť a energiu evokuje.

Dánska korunná princezná Mary Čítajte viac Prečo kráľovské hrivy vyzerajú tak úžasne? Tajomstvo účesov princeznej Kate či Mary spočíva... skúste to takto

Vizuálne úderné sú výraznejšie farebné kombinácie v žiarivých teplých farbách, ako je oranžová, žltá, ružová či červená. Pre kombinovanie sú však asi jednoduchšie odevy v tlmenejších tónoch, prípadne s prvkami neutrálnych podkladov alebo tmavých farieb.

zväčšiť Modelka a spisovateľka Emily Ratajkowski v... Foto: Profimedia
a Emily Ratajkowski Modelka a spisovateľka Emily Ratajkowski v batikovaných šatách na prechádzke so synom.

Ak máte strach z príliš výraznej potlače, môžete ju uzemniť aj neutrálnym alebo jednofarebným kúskom – napríklad pri spojení batikovaného kompletu bielym či čiernym tielkom alebo pri šatách doplnkami v jednej farbe. V galérii nájdete niekoľko tipov na batikovanú módu, okrem nich aj dámy, ktoré sa už túto sezónu a len nedávno v batikovaných kúskoch aj objavili. Nech sa páči, inšpirujte sa…

Dámske košeľové šaty Massimo Dutti, predávajú...
Batikovaný dámsky top COMMA, predáva sa za...
+11Batikované šaty Monki, predáva portál H&M za 30...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #batika #leto 2023

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...