Kabát, ktorý kráľ Karol III. opatruje ako poklad. Neuveriteľné, koľko desaťročí sa v ňom ukazuje na verejnosti

O oblečenie britského panovníka je skvelo postarané, nečudo, že svoje obľúbené kúsky môže nosiť stále dookola. Tu je dôkaz.

05.04.2023 09:00
karol Foto:
Britain's Prince Charles visits with people whose homes were flooded by the recent Storm Desmond, in Carlisle, England, Monday, Dec. 21, 2015.,Image: 583220251, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required.
debata

Pri členkách kráľovskej rodiny sú ich módne voľby sledované o čosi viac než pri ich mužských polovičkách. Recyklovanie šiat aj slávnostných rób je v posledných rokoch ostro sledovanou záležitosťou nielen u princeznej Kate, ale aj u ďalších dámach nielen britskej kráľovskej rodine.

zväčšiť Kráľ Karol III. v januári 2023 v Sandringhame v... Foto: Profimedia
karol III Kráľ Karol III. v januári 2023 v Sandringhame v jeho obľúbenom vlnenom kabáte.

Na zaujímavý módny kúsok kráľa Karola III. poukázali britské médiá. Ako prezradil panovník počas rozhovoru so šéfredaktorom britského Vogue, s Edwardom Enninfulom, má okolo seba ľudí, ktorí sa o jeho oblečenie starajú a to je dôvod, prečo svoje obľúbené kúsky dokáže udržať pri živote dlhé roky, dokonca desaťročia.

Žiarivým príkladom je jeho vlnený kabát s tvídovou štruktúrou, ktorý mal kráľ na sebe začiatkom roka 2023, kedy sa zúčastnil na novoročnej omši v Sandringhame. Jeho dvojradový vlnený kabát sa vzápätí objavil aj na sieti TikTok – tento kúsok bol jedným z jeho obľúbených už v 80-tych rokoch. V kabáte sa ešte ako princ Charles objavil v roku 1986 v meste Carlisle aj v Sandringhame v roku 1988 – video ho zachytáva aj s princeznou Dianou a ich dvoma synmi. Po takmer 40 rokoch kráľ môže obľúbený kabát nosiť stále, ukázal v ňom napríklad aj v roku 2015 opäť v meste Carlisle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľ Karol III.

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...