Ako si urobiť dokonalú očnú linku? Pár trikov, ktoré pomôžu a budete za hviezdu

Očné linky sú veľmi populárna súčasť líčenia, no množstvo dám sa im vyhýba, pretože majú pocit, že techniku ich líčenia neovládajú.

03.04.2023 16:18
Jodie Comer Foto: ,
Herečka Jodie Comer na vyhlásení cien Olivier Awards v Londýne.
debata

Faktom je, že ak nakreslíte líniu na vašom hornom viečku nepodarene, odrazí sa to na celkovom vzhľade, na pohľade samotnom a môže vám to dokonca pridať roky. Cieľom je, samozrejme, opak. Najmä pri takzvanej mačacej očnej linke, kde chvostík čiernej tužky či ceruzky prechádza len pár milimetrov za vonkajšiu hranicu oka a dvíha sa jemne smerom nahor. Tak opticky oko otvára a celkovému pohľadu dáva zvodnejší a pritom mladší nádych.

Ideálne prebieha líčenie takejto linky na oku jedným ťahom, ale všetci dobre vieme, že ideálne veci nie je ľahké dosiahnuť a dokonca aj špičkoví profesionáli zo sveta mejkapu si vypomáhajú overenými trikmi. Jedným z nich je, že skúsite čiaru vytvoriť v dvoch krokoch.

Dakota Johnson Čítajte viac Krásna Dakota Johnson venuje tvári len pár minút, ale jedna vec chýbať nesmie. Čo je tajomstvo krásnej pleti?

Začnite s hlavnou líniou od vnútorného kútika oka k vonkajšiemu – nezabudnite sa zastaviť pri vonkajšom kútiku. Ďalej budete líčiť smerom z vonku dnu – teda vlastne zo spánkovej oblasti smerom k vonkajšiemu kútiku oka. Kresliť líniu budete smerom nadol, kým sa nespojíte s koncom čiary, ktorú ste nakreslili vo vonkajšom kútiku vášho oka. Odborníci radia následne malými ťahmi vyplniť líniu na oku, kde je to potrebné, a pridať väčšiu hĺbku a hrúbku tam, kde chcete.

Príkladom môže byť líčenie britskej herečky Jodie Comerovej, ktorá na nedávnom vyhlásení cien Olivier Awards predviedla klasickú mačaciu linku na viečkach.

Speváčka Halsey a jej výrazné grafické líčenie...
Speváčka Avril Lavigne má rada výrazné líčenie...
+10Herečka Deepika Padukone a jej výrazné líčenie...

Dobrá rada: Vždy líčte v menších a užších ťahoch, pretože omnoho ľahšie je linku dotvoriť, ako ju potom mazať, lebo je príliš hrubá. Každopádne však majte k dispozícii vatové tyčinky na čistenie a tiež rozjasňovač a korektor, ktorými môžete maskovať nedokonalosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #očná linka #linka #Jodie Comer

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...