Kráľovná Maxima v Bratislave predviedla pompéznu róbu aj šperky za státisíce. Prezidentka Čaputová bodovala v róbe od Mikloška

Na trojdňovú štátnu návštevu pricestoval v utorok holandský kráľ Viliam Alexander a jeho manželka kráľovná Maxima. Práve ona púta pozornosť celosvetovo nielen svojím postavením, ale aj štýlom.

08.03.2023 09:46
Holandská kráľovná Maxima a holandský kráľ... Foto: ,
Holandská kráľovná Maxima a holandský kráľ Viliam Alexander počas štátnej večere pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru 7. marca 2023 v Bratislave.
debata (44)

Rodáčka z Argentíny ho predviedla už pri prvom stretnutí so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jej partnerom Jurajom Rizmanom. Maxima sa objavila pred objektívmi v elegantnom atramentovomodrom kabáte, ktorý doplnila klobúčikom a drobnou listovkou s metalickým odleskom.

ZAK  Lucia Hlaváčková Čítajte viac Tehotná Cibulková, Fašiangova láska v ilúzii nahých šiat či trblietavá Dara. Ale kráľovnou je diva v červenom Hlaváčková!

Očakávanie určite budilo aj večerné stretnutie – slávnostná večera, ktorou hostila prezidentka SR holandský kráľovský pár. Tam sa manželka holandského monarchu objavila vo veľkej večernej róbe – na telovom podklade vyšívanej zelenomodrým motívom listov a kvetov. Nechýbali ani drahocenné šperky a korunka, ktoré kráľovnej Maxime prináleží nosiť pri podobných protokolárnych akciách v rámci jej kráľovského postavenia.

Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná...
Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná...
+7Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná...

Pozornosť však upútala aj slovenská prezidentka, ktorá si na slávnostnú večeru obliekla večerný model v intenzívnej modrej farbe s trojštvrťovými rukávmi a dekorovanými ramenami. Na jednom z nich mala výraznú mašľu a druhé zase zdobili drobné našívané krištáliky a kamienky. O kreáciu sa postaral slovenský dizajnér Fero Mikloško.

zväčšiť Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná... Foto: Profimedia
Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná Maxima, Zuzana Čaputová Holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná Maxima (v strede) so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jej partnerom Jurajom Rizmanom na štátnej večeri v Bratislave.

Holandský kráľovský pár si počas prvého dňa uctil pamiatku obetí totality pri pamätníku Brána slobody na Devíne. S primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom absolvoval tiež prehliadku Bratislavy. Spoločne s prezidentkou si pripomenuli aj zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pri pamätníku na Námestí SNP. Za účasti kráľovského páru sa uskutočnila aj diskusia o slobode médií so zástupcami novinárskej obce.

Viliam-Alexander, Máxima, čaputová Čítajte viac Holandský kráľ je na Slovensku. Nezabudne ani na jeho problémy

Hlavnými témami kráľovskej návštevy sú otázky právneho štátu a ochrany klímy vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti. Ide o prvú kráľovskú návštevu na Slovensku takmer po 13 rokoch. Okrem Bratislavy navštívi kráľovský pár aj Poprad, Liptovský Mikuláš a Tatranský národný park.

Video

VIDEO: Takáto bola posledná prehliadka Fera Mikloška. Čo o nej hovorí on sám?

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #róba #Fero Mikloško #štátna večera #kreácia #kráľovná Maxima #Zuzana Čaputová

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...