Ateliér Vivienne Westwood oslávil svoju zakladateľku. Na móle krásna Ruska, v prvom rade hviezd ako maku

Módna značka Vivienne Westwood počas uplynulého víkendu na prehliadke v Paríži vzdala hold svojej zakladateľke, ktorá zomrela vlani v decembri vo veku 81 rokov.

06.03.2023 10:09
Irina Shayk Foto: ,
Ruská topmodelka Irina Shayk na prehliadke Vivienne Westwood Jeseň/Zima 2023-2024 v Paríži.
debata

Modelky a modelovia v rámci parížskeho týždňa módy na móle v paláci L'hôtel de la Marine predvádzali kúsky z kolekcie, ktorú vytvoril manžel a tvorivý partner Westwoodovej Andreas Kronthaler. Ten mal pritom dizajn odevov pod palcom už niekoľko posledných sezón, pričom Vivienne Westwood bola na sklonku života už viac jeho poradným hlasom.

Herečka a influencerka Julia Fox na prehliadke...
Modelka na prehliadke Vivienne Westwood...
+12Modelka na prehliadke Vivienne Westwood...

Niektoré modely využívali kárované vzory typické pre módu z Británie, iné boli nariasené alebo doplnené nadrozmernými viazankami. Prehliadku s Kronthalerom uzatvárala vnučka Vivienne Westwoodovej Cora Corré, ktorá predviedla biele krajkové body s dlhými rukávmi a topánky pod kolená na platforme. Na móle sa však objavila napríklad aj ruská topmodelka Irina Shayk.

zväčšiť Zľava: Georgia May Jagger, Julia Fox, Jared... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Vivienne Westwood Jeseň/Zima 2023-2024. Zľava: Georgia May Jagger, Julia Fox, Jared Leto a Halsey na prehliadke Vivienne Westwood Jeseň/Zima 2023-2024.

Na príchod hostí ako módny návrhár Jean-Paul Gaultier, modelka Georgia May Jagger či speváčka Halsey alebo herec Jared Leto čakali zástupy fanúšikov oblečenia v punkovom štýle.

Michaela Kocianová Čítajte viac Británia stratila už druhú kráľovnú, hovorí topmodelka Kocianová. Punková Vivienne odštartovala jej kariéru

Tvorbe Vivienne Westwoodovej bol venovaný Londýnsky týždeň módy, ktorý sa konal minulý mesiac. Westwood patrila medzi najznámejšie osobnosti britskej módy, podieľala sa napríklad na tvorbe imidžu kapely Sex Pistols.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #irina Shayk #Paríž #Vivienne Westwood

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....