18 inšpirácií z najchladnejšieho festivalu: Hviezdy nosia elegantné kabáty, kožené bundy aj trendové vetrovky, pozrite sa

Azda nie je lepšou inšpiráciou na zimnú módu iná akcia ako filmový festival Sundance. Koná sa uprostred zimy v chladnom americkom Utahu a to podmieňuje aj garderóbu hviezd, ktoré prochádzajú do mestečka Park City predstaviť nové filmy.

24.01.2023 07:00
Anne Hathaway Foto: ,
Herečka Anne Hathaway predstavila film Eileen na filmovom festivale Sundance v Utahu. Prišla v bunde Versace.
debata

Na tohtoročnom festivale, ktorého zakladateľom je legendárny Robert Redford, sa už objavilo mnoho známych dám. Naša pozornosť sa však sústreďuje aj na to, ako sa na danú príležitosť obliekli. A tam, kde sa nosia ľahučké róby a pompézne večerné kreácie, sa na Sundance mení na kúsky zimnej garderóby.

Herečka Jane Levy v kabáte farby ťavej srsti na...
Herečka Anne Hathaway predstavila film Eileen...
+15Herečka, tanečnica a speváčka Teyana Taylor v...

Kabáty

Klasika, ktorá však nemusí mať vždy len klasickú podobu. Niekde ju ozdobil zips, inde zase naberané rukávy alebo oboje (ako kreácia Louis Vuitton od Jennifer Connellyovej). Prišli však aj dámy v klasických zavinovacích a županových kabátoch či obľúbených modeloch vo farbe ťavej srsti (Jane Levy) alebo klasickom vzore rybej kosti (Tiffany Haddish).

zväčšiť Herečka Tiffany Haddish uviedla film Landscape... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Tiffany Haddish Herečka Tiffany Haddish uviedla film Landscape with Invisible Hand.

Bundy v rôznych podobách

Môžu to byť bundičky do pása s detailmi ovčej kože (Ayesha Curry), ale tiež napríklad kožené bundy s výraznými chlopňami goliera (Brooke Shields), prípadne akási fúzia medzi kabátom a oversized bundou z nepravej kožušiny (kreácia Prada herečky Mie Gothovej). Rovnako zaujímavým odevom na zimnú sezónu je bunda do pása, ktorá však vychádza z kabátového strihu, materiálu aj detailov a dokonca disponuje výrazným dekoratívnym golierom. Predvádzala ju herečka Emilia Jones. Výsledok zaujme vo všetkých prípadoch, pozrite sa v galérii.

zväčšiť Herečka Mia Goth prišla v čiernom kabáte z... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Mia Goth Herečka Mia Goth prišla v čiernom kabáte z umelej kožušiny od značky Prada.

Vetrovky naše každodenné

Aj medzi Slovákmi patria k obľúbeným odevom na zimu páperové vetrovky. Typicky zimne pôsobiaci kúsok sa objavil aj na Sundance, hoci v modernejších, nápaditejších a často aj luxusnejších podobách. Napríklad herečka Anne Hathaway si na seba obliekla čierny model s leskom a prešívaním v podobe korzetu od Versace a tanečnica a modelka Teyana Taylor stavila na logomániu v trendovej zimnej bunde Fendi. Herečka Lena Waithe stavila na klasiku v pôvabnom hnedom odtieni a influencerku Lizu Koshy zase mohli vidieť fotografi v maxi vetrovke – populárnom modeli, ktorý siaha až po členky a tak trochu pripomína spacák či kuklu.

zväčšiť Herečka, tanečnica a speváčka Teyana Taylor v... Foto: SITA/AP, Taylor Jewell
Teyana Taylor Herečka, tanečnica a speváčka Teyana Taylor v zimnej kreácii z talianskeho domu Fendi na festivale Sundance.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Versace #trend #Louis Vuitton #Anne Hathaway #Prada #Sundance #Jennifer Connelly #Fendi #Mia Goth #zimná móda

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...