Anjel, ktorý nosil Pradu, róby od Valentina aj krátke vlasy? Hollywoodska ikona oslavuje, tu sú jej TOP momenty

Viac ako dve dekády trvá kariéra jednej z najznámejších hollywoodskych herečiek Anne Hathawayovej. Spája sa nielen s hereckým talentom, ale aj módou, luxusom a krásou.

12.11.2022 00:00
debata
Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2013 v... Foto: SHUTTERSTOCK
Anne Hathaway Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2013 v šatách značky Prada, v ktorých si prevzala v ten večer svojho prvého a zatiaľ jediného Oscara.

Herečka, ktorá sa volá rovnako ako žena britského dramatika Williama Shakespearea a ktorá pochádza z newyorského Brooklynu, už v úvode svojej kariéry zaujala divákov. Boli to komédie Denník princeznej, ktoré ju postavili do role škaredého káčatka, z ktorého sa zrodí nádherná labuť. Veľké oči, plné pery, plachý pohľad – to všetko túto ilúziu ešte akoby umocňovalo. A tiež fakt, že na Hathawayovú sa vrhli slávne dizajnérske mená a využili jej potenciál byť hviezdou nielen na plátne, ale aj červenom koberci.

Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2003.
Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2007 v...
+17Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2013 v...

Počiatky hľadania štýlu boli u herečky opatrné a spojené aj s jej vtedy mladým vekom. Hathaway sa objavovala na akciách v romantických róbach a koktejlových šatách s nariasenými sukňami a ĺa päťdesiate roky minulého storočia. Neskôr sa však jej štýl viac umiernil, zjednodušil.

Anne Hathaway Čítajte viac Ostrieľaná Anne Hathaway? Možno. Ale keď prišiel na pľac Anthony Hopkins, zostala...

Priestor dostal dokonalý strih, často minimalizmus s úderným detailom. V šatách, v ktorých si v roku 2013 prišla pre Oscara za film Bedári, síce optická ilúzia spôsobila, že to vyzeralo akoby Anne mala vztýčené bradavky. Napriek tomu sa tento model radí medzi najkrajšie za posledné roky. A herečka ním akoby uzavrela aj kruh týkajúci sa jej slávneho filmu Diabol nosí Pradu. Akurát, že ona vyzerala priam anjelsky.

zväčšiť Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2003. Foto: SHUTTERSTOCK
Anne Hathaway Herečka Anne Hathaway na zábere z roku 2003.

Talianska značka pod taktovkou Miuccie Prada bola len krátka aférka, Hathaway bola vždy fanúšičkou a neskôr sa stala aj osobnou priateľkou dizajnéra Valentina Garavaniho. Svet ju videl v jeho archívnych modeloch aj v kúskoch, ktoré už tvorí súčasný dizajnér Pierpaolo Piccioli. Hollywooskej hviezde tento štýl a estetika svedčia azda najviac, občas ich potom preloží aj modelmi od ateliérov ako Armani Privé, Gucci, Chanel či Versace a keď túži byť trochu provokatívna, vydá sa k mladším značkám ako David Koma, Roksanda Ilincic či Christopher Kane.

zväčšiť Herečka Anne Hathaway na prehliadke Michael... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Anne Hathaway Herečka Anne Hathaway na prehliadke Michael Kors Jar/Leto 2023 v New Yorku.

Dlhé roky podporuje aj amerických dizajnérov, medzi nimi mená ako Calvin Klein, Ralph Lauren či Michael Kors. Práve na prehliadke posledného menovaného sa pred pár mesiacmi objavila v looku, ktorý opäť upriamoval pozornosť na jej postavu v hite Diabol nosí Pradu. A aby toho nebolo málo, usadili ju k Anne Wintourovej. Lepší znak, že Anne je módna ikona, azda byť nemôže. Anne Hathaway oslavuje 12.novembra okrúhlu štyridsiatku.

Americká herečka Anne Hathaway.
Anne Hathaway.
+6Americká herečka Anne Hathaway.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #Valentino #Anne Hathaway #Prada #Chanel #Anna Wintour #štýl #jubileá hviezd #módna ikona

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...