Najzvodnejšia ofina, akú môžete skúsiť, či máte 20 alebo 50? Inšpiráciu ponúka španielska diva

Často k nej pristupujeme s nedôverou. Ak kaderník navrhne, vyskúšajme ofinu, dlho premýšľame, mnoho žien rázne odmietne.

08.09.2022 09:00
Penelope Cruz Foto: ,
Herečka Penelope Cruz podčiarkla svoje španielske korene.
debata

Samozrejme, treba prihliadať aj na danosti tváre – tvar, dĺžku vlasov, farbu, ale v konečnom dôsledku je vlastne účes s ofinou vhodný takmer pre každú dámu. Musí byť vytvorený precízne a s ohľadom na všetky uvedené faktory a teda prispôsobený nositeľke.

Princezná Charlene Čítajte viac Dokonalá ukážka účesu s krátkymi vlasmi? Princezná Charlene môže byť vzorom - máte odvahu, skúste to aj vy!

Jednou z najznámejších dám, ktoré nosia ofinu roky a pravidelne sa ku nej aj vracajú, je tiež španielska filmová diva – herečka Penelope Cruz. Má tú výhodu, že ako filmová hviezda má k dispozícii najlepších hair-štylistov a s účesmi, ich dĺžkou, tvarom či formou môže experimentovať priam na dennej báze. K ofine sa však takmer vždy vráti a výsledok býva očarujúci.

zväčšiť Herečka Penelope Cruz predstavila v Benátkach... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz predstavila v Benátkach už druhý film - snímku On the fringe. Žiarila v kreácii Chanel Haute Couture.

Keď Penelope v Benátkach uvádzala film On the fringe asi (ne)bola celkom náhoda, že sa pred objektívy postavila s účesom, v ktorom opäť tvorili prestrihané pramene vlasov v čele dominantný prvok účesu (len pre porozumenie – fringe je tiež jeden z anglických výrazov pre ofinu). Najprv stavila na dievčenský a sexy look s dlhými prameňmi zopnutými do copu, pričom tvár lemovala ofina s pár vypustenými dlhšími prameňmi, ktoré smerovali po stranách tváre a decentne maskovali líniu uší.

O pár hodín neskôr sa hviezda objavila na červenom koberci, kde rozmarný „letný“ španielsky look vystriedal elegantný výčes s uzlom vlasov na temene a opäť príťažlivé zvýraznenie tváre pomocou nepravidelných prameňov ofiny.

zväčšiť Herečka Penelope Cruz podčiarkla svoje... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz podčiarkla svoje španielske korene, keď si na prezentáciu filmu obliekla archívny model šiat Dolce & Gabbana a doplnila ho výraznými kruhovými náušnicami.

Oba prípady sú dôkazom toho, ako žensky a príťažlivo môžu dámy s ofinou vyzerať. Hoci nie všetky dámy môžu byť Penelope Cruzovou, pár trikov pri úprave (či zmene) účesu sa môžu naučiť práve od nej a jej kaderníkov. V prípade okrúhleho a srdcového tvaru tváre je dobré ofinu strihať pár centimetrov nad líniou obočia, aby výsledok fungoval vyvážene. Dlhšie pramene po stranách sa postarajú o definovanie a optické zjemnenie okrúhlych čŕt.

Penelope Cruz Čítajte viac Nádherná Penelope Cruz očarila Benátky: Ako to robí?! Pozrite sa, veď ona si ubrala dobrých desať rokov

A ak by ste sa predsa len obávali nožníc, je tu ešte jedna možnosť – vlastne omnoho efektívnejšia (a nepochybne využívaná aj hollywoodskymi hviezdami). Môžete to vyskúšať s príčeskom na ofiny alebo vlasovými nádstavcami. Za kvalitný produkt síce môžete zaplatiť aj pár stoviek eur, ale nájsť sa dajú aj vlasové extenzie na ofinu za menej. Pozor však na prirodzený efekt.

Herečka Rachel Brosnahan uviedla v Benátkach...
Herečka Penelope Cruz predstavila v Benátkach...
+14Herečka Tilda Swinton v kreácii Haider Ackerman.
debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #žena #Penelope Cruz #účes #strih #ofina

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...