Tmavé kruhy pod očami a petržlen. Čo majú spoločné?

Kozmetický problém, ktorý pridáva zopár rokov navyše. Pokiaľ okolie vašich očí pokrývajú čierne fľaky, neveští to nič dobré. Najčastejšie nejde o vážny zdravotný problém, ale o následok vyčerpanosti a stresu. Existuje však prírodný spôsob ako sa ich zbaviť. A hlavnú úlohu v tom hrá obyčajná bylina.

31.08.2022 06:00
kruhy, vačky Foto:
Kruhy pod očami? Nepríjemné!
debata

Pomôže odpočinok i špeciálna maska

Práca nadčas, rodinné problémy a nekonečný stres. Napätý životný štýl sa často odráža v našom výzore. Odnesú si to najčastejšie oči. Pôsobia unavene. Ak sa k strhanému výzoru pridajú ešte oči pandy, ako sa hovorí tmavým kruhom pod očami, problém je na svete. Nejde, samozrejme, o katastrofu. Unavené oči dokonale zakryje mejkap, lenže problém nevyrieši. Základným riešením týchto ťažkostí je dostatok odpočinku, spánku, športu a vychádzok do prírody. Okrem toho na čierne kruhy pod očami zaberá aj petržlenová maska.

Ako si pripraviť liečivú masku?

Na špeciálnu petržlenovú masku potrebujeme zelený alebo ženšenový čaj, petržlen, vodu. Čaj zriedime s vodou a povaríme niekoľko minút. Necháme vychladnúť. V mažiari rozdrvíme petržlenovú vňať, do ktorej pridáme trochu vychladnutého zriedeného čaju. Do zeleného roztoku jemne namočíme vatové tampóny a opatrne si ich priložíme na oči. Necháme pôsobiť 10 – 15 minút. Tvár si potom opláchneme vlažnou vodou, osušíme ručníkom a nanesieme hydratačný krém.

shutterstock 488292025 Čítajte aj Alternatívy k šampónu. Skúste si vlasy umyť prirodzenou cestou

Nejde o obyčajnú rastlinu

Petržlenová vňať je podceňovaná rastlina. Považuje sa za bežnú bylinu, ktorá však dokáže skutočne prekvapiť. Spomínaná bylina obsahuje vysoké množstvo vitamínu K, vitamínu C a chlorofyl. Posledná uvedená látka, ktorú poznáme tiež ako rastlinné farbivom, obsahuje vysoké množstvo železa. Vitamín C sa považuje za silný antioxidant, ktorý pomáha redukovať voľné radikály v kožných bunkách. Pokožke dodáva potrebný jas a energiu. Okrem toho znižuje výskyt rôznych kožných škvŕn, zmierňuje vrásky a drobné nedostatky pleti.

Odstráni toxíny z tela

Petržlen má schopnosť vyplavovať z pleti toxíny. Ide o škodlivé látky, ktoré spôsobujú rýchlejšie starnutie kože. Výživné látky, ktoré sa nachádzajú v tejto rastline, čistia krv, zlepšujú jej cirkuláciu v celom tele. Pleť tak dostáva lepšiu, živšiu farbu. Okrem toho sa zlepšuje jej elasticita. Takisto sa zmierňuje aj opuch kože. Petržlen je tiež skvelým zdrojom eugenolu a iných prchavých olejov. Eugenol a oleje upokojujú kožu, majú protizápalové a antibakteriálne vlastnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #petržlen #antioxidanty #toxíny #kruhy pod očami #tmavé kruhy pod očami

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...