Keď ženy starnú, nemajú mať dlhé vlasy? Kto to povedal, pýta sa Moore. Výstrelky má za sebou, meniť sa už nechce

Ostrihať si vlasy celkom nakrátko či si nechať vyholiť hlavu? 59-ročná herečka Demi Moore má takéto skúsenosti už za sebou a ako povedala pre magazín People, teraz by už niečo také nespravila.

28.07.2022 14:00
demi moore koláž Foto:
Premeny Demi Mooreovej.
debata

Herečka si napríklad v roku 1997 vyholila hlavu kvôli úlohe vo filme Ridleyho Scotta G.I. Jane. Teraz by sa však cítila byť pod enormným tlakom, keby ju niekto o čosi také požiadal. Na svoju dlhú hrivu je totiž extrémne citlivá a svoje vlasy dlhé po pás by si neskrátila, pretože dnes už, ako hovorí, nemusí nikomu nič dokazovať.

Demi Moore v roku 1997.
Demi Moore v roku 1997.
+6Bruce Willis a Demi Moore.

„Myslím si, že teraz, keď som staršia viem, že si nemusím nič dokazovať. Takže, ak naozaj potrebujete pre mňa iný účes, môžete mi dať parochňu. Tiež nie je celkom jasné, ako by mi vlasy dorástli,“ opísala slávna herečka z filmov ako Duch či Striptíz.

zväčšiť Herečka Demi Moore na prehliadke značky Chloe... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Herečka Demi Moore na prehliadke značky Chloe Jar/Leto 2022 v Paríži. Herečka Demi Moore na prehliadke značky Chloe Jar/Leto 2022 v Paríži.

Zatiaľ, čo Moore v priebehu rokov vyskúšala rôzne účesy, s pribúdajúcim vekom s vlasmi experimentuje čo najmenej a cíti sa nepríjemne, keď sa jej ľudia čo i len dotýkajú jej vlasov. Pre magazín People dodala: "S vlasmi som vyskúšala všetko. Oholila som si ich, zafarbila. Mal som bob. Keď nepracujem, snažím sa s nimi robiť čo najmenej. Je pre mňa stresujúce, keď sa ich niekto dotýka. Ak nemám žiaden termín, horúčavám sa vyhýbam – len sa snažím nechať vlasy tak, ako sú. A neumývam si ich príliš často.“

Herečka a trojnásobná mama sa pred rokmi rozhodla, že si nechá dlhé vlasy aj preto, aby vzdorovala stereotypom. „Pamätám si, že som počula niekoho povedať, že keď ženy starnú, nemali by mať dlhé vlasy. A niečo z toho sa na mňa nalepilo. Kto to hovorí? Mala som pocit, že keď môžu vlasy rásť a nie je to nezdravé, tak prečo by sme ich nemali mať dlhé. Nevyhovujú mi pravidlá, ktoré zdanlivo nemajú žiaden reálny zmysel alebo opodstatnenie,“ dodala Demi Moore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Demi Moore

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...