Na jedno rameno! Skúste to ako krásna Sara Sandeva, Prachařova láska: 11 tipov na štýlové šaty

Keď sa pred pár týždňami objavila na filmovom festivale v Karlových Varoch, predviedla jeden z horúcich trendov letnej sezóny. Herečka Sara Sandeva môže byť inšpiráciou aj pre vás.

27.07.2022 09:00
Sara Sandeva Foto:
Macedónsko-česká herečka Sara Sandeva na párty v Karlových Varoch. V šatách na jedno rameno.
debata

Macedónsko-česká herečka, ktorú slovenskí diváci poznajú napríklad z rozprávky Zakliate pierko, ale tiež ako partnerku herca a porotcu Jakuba Prachařa, si obliekla model šiat s jedným dlhým rukávom a odhaleným ramenom. Efekt asymetrie v jej prípade ešte podčiarkovala asymetricky riešená sukňová časť. Hru so siluetou a rafinované odhalenie jedného ramena (či napríklad aj jednej nohy) možno bez obáv označiť za horúci letný trend.

Asymetrické šaty na jedno rameno All Saints,...
Asymetrické šaty na jedno rameno H&M, predávajú...
+10Asymetrické šaty na jedno rameno H&M, predávajú...

Dôkaz o tom popri 25-ročnej herečke zo susedného Česka môžu podať aj mnohé hollywoodske hviezdy, ktoré trendu šiat na jedno rameno neodolali. Ak aj vás láka vyskúšať podobné modely, v tom prípade radíme nasledovné.

548680161 Čítajte viac Ikonická obuv pre mestské ženy? Tento letný kúsok musíte skúsiť, máme 11 tipov

V prípade strihu máte možnosť voliť šaty, ktoré sú voľnejšie a tvarovanie postavy až tak nezvýrazňujú. Efektnejšie však často pôsobia modely šiat, ktoré naopak figúru zvýraznia, akcentujú napríklad driek (či už strihom alebo prepásaním) a zvýrazňujú tak delenie hornej a spodnej často tela.

Moderátorka Martina Zábranská v červených... Foto: TV Markíza
ZAK Martina Zábranská Moderátorka Martina Zábranská v červených šatách na jedno rameno.

Ak bude pre vás inšpiráciou napríklad spomenutá Sara Sandeva, mali by ste hľadať modely, v ktorých nechýba zaujímavý detail – či už to je prestrih na trupe, volánový lem na živôtiku či sukni alebo napríklad balónový rukáv. Fantázii sa medze nekladú a rovnako to platí pre počet dekoratívnych prvkov odevu. V tomto prípade platí, že čím viac, tým viac. A možno aj lepšie. Zlá voľba však nebude ani minimalizmus v hladkom a jednofarebnom materiáli, ktorý pôvabne akcentuje opálenú pokožku. Tipy na šaty nájdete v našej galérii.

VIDEO: Pozrite sa s nami na najkrajšie kráľovské róby

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #trend #asymetria #Sara Sandeva #mall.tv #leto 2022 #jedno rameno

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...