Vravíme to rovno! Toto sú šaty, ktoré vládnu letu - jednoduché a také efektné

Definovaná silueta má v dámskej móde svoje pevné miesto. Nielen preto, lebo pánom sa páči pohľad na tvarované krivky - aj samotné nositeľky si rady zvýraznia driek, upozornia na výstrih či boky. Ale potom je tu aj iná možnosť.

23.05.2022 00:00
Matilda Anna Ingrid Lutz Foto: ,
Herečka Matilda Anna Ingrid Lutz v rebrovaných elastických šatách tubového strihu z dielne Chanel.
debata

Šaty rovného strihu, ktoré nevytvárajú klasickú ženskú siluetu, či už v tvare presýpacích hodín alebo napríklad s dôrazom na výraznejšie ramená alebo boky, môžu na pohľad pôsobiť nudne. Ale len na prvý dojem. Aj na filmovom festivale v Cannes potvrdilo niekoľko dám, že ide o veľmi trendovú módnu alternatívu.

Francúzska herečka Berenice Bejo v čipkovaných...
Herečka Jeanne Balibar v trojštvrťových šatách...
+7Herečka Matilda Anna Ingrid Lutz v rebrovaných...

Základom je precízny strih a pri rovných šatách musí byť azda vôbec najprecíznejší, aby všetko dobre sedelo a aby výsledný efekt fungoval bez zaškrípania. Nosia sa rôzne typy modelov. Či už ide o rovné šaty tielkového strihu, na hrubších ramienkach, alebo modely s dlhými či trojštvrťovými rukávmi. Veľmi populárne sú potom aj košeľové šaty s rovným strihom – často predĺžené do midi dĺžky či dokonca až po lýtka.

15 najlepších líčení a úprav, týždeň módy, Zendaya Čítajte viac Sklenaříková i slávna Zendaya, mladučké stars aj 75-ročná diva - túto farbu nosia všetky! Budete aj vy?

Výber látky je pri podobných modeloch tiež veľmi dôležitý. Máte dve možnosti, buď staviť na látku, ktorá je padavá a voľná, vzdušná, prípadne je možné vybrať si modely z tuhších materiálov, ktoré ešte viac akcentujú strih samotný a rovnú líniu na postave. Pri tomto type strihu sú potom nutné rozparky pri niektorých dĺžkach – kvôli pohyblivosti.

Rovný strih umožňuje skryť jemné nedostatky, ale to nie je jeho hlavnou úlohu ani pointou. Pokojne po ňom siahnite a uvidíte, že podobné šaty si zamilujete.

VIDEO: Letný štýl kráľovien a princezien

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #Cannes #Tilda Swinton #silueta #strih #mall.tv #Berenice Bejo

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...