Silná žena, nežný muž! Slovák Dendis uviedol v Prahe novú kolekciu, po temnote prišla radosť

Slovenský dizajnér Pavol Dendis si za niekoľko rokov pôsobenia na scéne vytvoril nielen meno, ale aj veľmi jasný a čitateľný rukopis a pevnú klientskú základňu, ktorá sa každým rokom rozširuje. Nedávno odprezentoval svoju najnovšiu kolekciu.

12.04.2022 15:50
Burning Heart, Pavol Dendis Foto:
Modelka na prehliadke kolekcie Burning Heart slovenského dizajnéra Pavla Dendisa na podujatí Mercedes Benz Prague Fashion Week.
debata

Dendis sa opäť presunul do Prahy, kde v rámci uznávanej platformy klasického týždňa módy (aj ten pražský, podobne ako mnohé európske, má silného sponzora a zastrešovateľa v podobe známej automobilky) uviedol kolekciu pod názvom Burning Heart.

Ak sa niekomu zdalo, že vidí signifikantné prvky Dendisovej tvorby, nemýlil sa. Slovenský dizajnér otvorene priznal, že jeho najnovšiu víziu módy inšpirovala vlastne kolekcia predchádzajúca (Dark Waters). Došlo však ku zmene farebnosti a menším úpravám siluet či materiálovej skladby. Pár strihov, ktoré sa u neho objavili v minulosti, vypustil, iné zase pridal. Nechýbali však prvky ako dekonštruovaný golier, viazačky či čipkované lemy alebo asymetria v podaní dámskych sukní. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že celá kolekcia nadobudla omnoho radostnejšiu náladu – pôsobila odľahčenejšie aj energickejšie.

Prehliadka kolekcie Burning Heart slovenského...
Prehliadka kolekcie Burning Heart slovenského...
+10Modelka na prehliadke kolekcie Burning Heart...

Na pražskom móle počas prehliadky kolekcie Burning Heart dominovali modelky a dámske kreácie, ktoré však doplnili aj pánske odevy. Unisexový potenciál, ktorý v sebe nesú, sa dá objaviť v jednej aj druhej skupine. Napríklad dámsky nohavicový kostým v nežnej ružovej farbe so širokými nohavicami či vesty by si pokojne mohol obliecť aj odvážnejší muž a naopak, pánske košele, šortky či kabáty bez akýchkoľvek problémov obstoja aj v šatníku dámskom. Táto fluidnosť bola ešte umocnená celkovým stylingom, ktorý v sebe niesol rozmarnú náladu podporenú aj úpravou modeliek a modelov.

zväčšiť Prehliadka kolekcie Burning Heart slovenského... Foto: MBPFW
Pavol Dendis, Burning Heart Prehliadka kolekcie Burning Heart slovenského dizajnéra Pavla Dendisa na podujatí Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Čo sa materiálov týka, Dendis pracoval s vlnou či denimom, ale nechýbala ani čipka alebo viskóza s lurexom a hodváb. So vzormi bol Slovák aj tentoraz opatrnejší, no pár sa ich v kolekcii objavilo – údernejší pre oko bol určite ten s motívom kvetov nevädze na dlhom dámskom kabáte či skrátenej vatovanej bundičke.

Viac si pozrite v galérii. Na videu tiež nájdete celú kolekciu v pohybe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #móda #kolekcia #prezentácia #čipka #ružová #denim #Fashion Week #unisex #Pavol Dendis

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....