Viete, ktorý púder vám sedí najviac? Každá pleť si pýta iný, tu sú naše tipy

Púder patrí do výbavy dámskej kozmetickej tašky už desaťročia. Hoci na čas jeho popularitu obmedzili rozličné novinky v starostlivosti o pleť a v rámci dekoratívnej kozmetike, po ich testovaní sa aj tak väčšina žien k púdru časom vracia.

06.04.2022 09:00
púder, líčenie, žena, pleť Foto:
Púder bez SPF si ani nekupujte. Pri mastnej či zmiešanej koži môžete tiež vyskúšať fixačný púder.
debata

Dôvod je prozaický – správne zvolený púder je ideálny krycí a korekčný prípravok dekoratívnej kozmetiky, ktorý pomôže pokožke docieliť jednotný tón, zabráni zbytočnému lesknutiu sa, no pritom dokáže aj zdravo rozjasniť. Produkty na dnešnom trhu sú už efektne špecifikované a určené na rôzne typy pleti. Aký je ideálny pre tú vašu?

Mastná či zmiešaná pokožka

Vhodnou voľbou je krycí zmatňujúci púder. Hľadajte také produkty, ktoré obsahujú upokojujúce výťažky a tiež zložky pomáhajúce redukovať maz či zápalové procesy v pokožke. Medzi také patrí napríklad nechtík lekársky či výťažok z damašskej ruže. Krycí púder dodá pleti zamatový finiš, zmatní ju a zjednotí. Samozrejmosťou je už dnes UV ochrana – to je aj zásada, ktorú prizvukujeme. Púder bez SPF si ani nekupujte. Pri mastnej či zmiešanej koži môžete tiež vyskúšať fixačný púder, ktorý môžete použiť ako finiš na mejkap a púder krycí, prípadne ho použiť sólo.

Púder Luminous Silk Glow Fusion Face Powder od...
Minerálny kompaktný púder Mozaika od Dermacol...
+5Fixačný sypký púder Revlon ColorStay Blot Matte...

Normálna pokožka s mierne unaveným vzhľadom

Hľadajte púder s rozjasňujúcim efektom. Pleť síce zmatní a zakryje drobné nedokonalosti. Vďaka obsahu jemných svetlo odrážajúcich čiastočiek však dokáže pokožke dodať zároveň jas a tým pádom aj zdravý vzhľad.

Pokožka bez nutnosti krytia

Máte dve možnosti – bez púdra alebo s ním. Ak si však vyberiete druhú možnosť, nemusí to dopadnúť výraznou vrstvou krycieho produktu na tvári. Na pokožku bez zjavných nedokonalostí, zdravú a pravidelne ošetrovanú, je ideálne používať transparentný púder. Ten eliminuje drobné známky lesku počas dňa, pričom zároveň udrží jednoliaty pleťový tón a zdravý vzhľad kože. Aj pri transparentnom púdri však platí, že ho musíte dobre „zapracovať“ do pokožky. Inak sa môže stať, že budete mať na pleti fľaky bieleho prášku. To určite nechcete.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #pokožka #tipy #púder #produkt #krytie #mall.tv

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...