Ružová ovládla Paríž, s ňou aj pohľad na zmyselné detaily! Valentino ponúkol módnu šou roka

Odvážne rozhodnutie, povedal by si jeden. A veruže, v módnom svete sa nedeje až tak často, aby sa prezentácia novej kolekcie odohrávala takmer výlučne v jednej farbe, teda v tomto prípade dvoch. Značka Valentino opäť prekvapila a rozhodne aj očarila.

07.03.2022 15:00
Valentino, prehliadka, Jeseň/Zima 2022, Paríž,... Foto: ,
Modelky na prehliadke značky Valentino a prezentácii kolekcie Jeseň/Zima 2022.
debata (2)

Na parížskej prezentácii novej kolekcie na sezónu Jeseň/Zima 2022 sa hostia ocitli v priestoroch s výrazným neónovým odtieňom ružovej farby. Objavila sa na podlahe, natreté ňou boli stĺpy aj steny, ktoré lemovali prehliadkové mólo. Ale čo bolo ešte dôležitejšie – v ružovom tóne sa niesla takmer dvojtretinová časť prehliadky s najnovšími kreáciami dizajnéra Pierpaola Piccioliho.

Modelka na prehliadke značky Valentino a...
Modelka na prehliadke značky Valentino a...
+11Modelka na prehliadke značky Valentino a...

Odtieň, ktorý návrhár použil na jednotlivých odevoch, dostal názov Pink PP (teda s iniciálkami jeho mena) a ako informoval magazín Vogue, mal by sa objaviť aj vo vzorkovníku Pantone. Značka Valentino už vo svojom portfóliu má jeden slávny odtieň – azda každý módny fanúšik už počul o valentinovskej červenej. Ružová bude možno jej nástupkyňou. Ako však podotkol Piccioli, určite nemá ambíciu slávnu červenú nahradiť alebo vymeniť.

zväčšiť Modelka na prehliadke značky Valentino a... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Valentino, prehliadka, Jeseň/Zima 2022, Paríž, ružová Modelka na prehliadke značky Valentino a prezentácii kolekcie Jeseň/Zima 2022.

Rozhodnutie priniesť novú kolekciu takmer výlučne v jedinom odtiei sýtej, neónovo žiarivej ružovej, bola podľa talianskeho tvorcu postavená na to, že tak chcel dosiahnuť väčšie sústredenie diváka na samotný odev a jeho nositeľa. „Nechcel som, aby to bolo o lookoch, chcel som zintenzívniť zmysly a venovať pozornosť detailom – siluete, líniám výstrihu, štruktúre materiálu alebo reliéfom látky, zdobeniu,“ citoval Piccioliho Vogue.co.uk.

zväčšiť Modelka na prehliadke značky Valentino a... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Valentino, prehliadka, Jeseň/Zima 2022, Paríž, ružová Modelka na prehliadke značky Valentino a prezentácii kolekcie Jeseň/Zima 2022.

„Viete, keď vidíte knihu čiernobielych portrétov, po dvoch alebo troch stranách viete, že je to čiernobiela kniha portrétov, takže neočakávate, že uvidíte blond vlasy a modré oči? Idete hlbšie do výrazov: pozeráte sa na vrásky… Chcel som zažiť ten pocit,“ uviedol tiež dizajnér. Keď sa oko prispôsobilo všetkej tej ružovej, efekt fungoval. Všimli ste si detaily oblečenia a pozerali ste sa na tváre modelov.

zväčšiť Herečka Zendaya a dizajnér Pierpaolo Piccioli... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Zendaya a dizajnér Pierpaolo Piccioli Herečka Zendaya a dizajnér Pierpaolo Piccioli na prehliadke značky Valentino v Paríži.

Samozrejme, prehliadnuť sa nedali ani nádherné kusy odevov – od kabátov, cez šaty, koktejlové, večerné, po nohavice, plášte či kabáty s výraznými ramenami a goliermi. Zhruba v druhej polovici prehliadky promenádu ružovej vystriedali uhlíkovo čierne modely, aby sa potom k záveru opäť vrátila k slovu výrazná farba, ktorá bude aj podľa módnych odborníkov obrovským hitom nasledujúcich mesiacov.

Serena Williams, Off-White, prehliadka Čítajte viac Serena na móle, Lewandovski v prvom rade aj tehotná Rihanna v koži: Takto sa žije módou v Paríži!

Ambasádorku mala už počas víkendovej prehliadky, obliekla sa do nej herečka a speváčka Zendaya, ktorá je reklamnou tvárou značky a ktorá bola jedinou dámou oblečenou už v kúskoch z absolútne čerstvej kolekcie. Viac si pozrite v galérii. Nižšie nájdete tiež bohatú galériu hviezd, ktoré sa za posledné dni v Paríži na prehliadkach objavili.

Zľava: Herečky Lucy Boynton, Gugu Mbatha-Raw,...
Topmodelka Cindy Bruna na prehliadke Rochas...
+25Zľava: Modelka Adriana Lima, Madelaine Petsch a...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Valentino #Paríž #model #ružová #Zendaya #hĺbka #jeseň-zima 2022

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...