Farba roka 2022! Tento odtieň je úplný unikát, ovládne módu aj štýlové interiéry

Tak ako každý rok aj v závere tohto sa spoločnosť Pantone prihlásila svetu. S odhalením farby budúceho roka. Tentoraz si jej zástupcovia pripravili poriadne prekvapenie a raritu.

10.12.2021 09:00
luisaspagnoli273 Foto:
Farba roka Very Peri podľa Pantone Colour Institute.
debata

Najnovšia farba roka, v ktorej znamení sa podľa odborníkov bude niesť nasledujúci rok, nepochádza totiž z existujúceho farebného portfólia jedného z najznámejších výrobcov farieb a konzultačnej firmy, ktorej rady sledujú dizajnéri módy, nábytku, ale aj úžitkového umenia či dokonca módni editori a copywriteri.

Unisexová mikina, predáva Zalando.sk za 39,99...
Dámsky kabát z umelej kožušiny Stand Studio,...
+7Svetrík Luisa Spagnoli, predáva sa za 273 eur...

Odtieň Very Peri, ktorý ohlásila spoločnosť Pantone ako Farbu roka 2022, je úplne novou farbou, ktorá vznikla počas uplynulých mesiacov. Hoci na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o akýsi pastelový fialový tón, profesionáli upozorňujú, že vznikol fúziou červených a modrých podtónov vo fialovej farbe a je naozaj veľmi špecifický. Má tiež reprezentovať transformáciu fyzického a digitálneho sveta, ktorú spoločnosť v poslednom období zažíva.

Farba roka Very Peri podľa Pantone Colour...

„Táto farba vyjadruje spriatelený, radostný postoj a dynamickú prítomnosť, ktorá podporuje odvážnu kreativitu a nápadité prejavy,“ uviedla vo vyhlásení pre médiá Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Inštitútu farieb Pantone. Prezradili, že profesionálni tvorcovia farebných tónov skombinovali niekoľko doteraz existujúcich farieb, aby napokon vytvorili očarujúcu, nežnú, meditatívnu a transformatívnu „Very Peri“.

Samozrejme, tento farebný tón sa len v minimálnej obmene objavuje v oblasti dizajnu už roky, pričom jeho sýtejšie fialové tóny bodujú najmä u módnych dizajnérov. Napríklad značka Lanvin postavila na nich takmer polovicu svojej aktuálnej kolekcie – jeseň/zima 2021. Farby, z ktorých vychádza aj Very Peri, sa už objavili aj v móde. Médiá upozornili napríklad na fialovú róbu Gucci speváčky Lady Gaga, ktorú predviedla na filmovej premiére snímky Klan Gucci. Podobný bol aj model herečky Anye Taylor Joyovej.

zväčšiť Herečka a speváčka Lady Gaga si na premiéru... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Britain House of Gucci Premiere Herečka a speváčka Lady Gaga si na premiéru filmu House of Gucci obliekla model z najnovšej kolekcie Gucci prezentovanej len pár dní pred premiérou na Hollywood Boulevard v Los Angeles.

Hoci s fialovou (a jej pastelovými či sýtymi tónmi) sa narába opatrnejšie v interiérovom dizajne, my sme vybrali aj niekoľko tipov ako farby podobné „Very Peri“ môžete zakomponovať aj do svojich príbytkov. Možno medzi našimi tipmi nájdete aj vianočné inšpirácie pod stromček. S výberom fialových tónov budete doslova na pulze doby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #dizajn #farba roka #Pantone #Very Peri

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...