Suchá koža v zime poriadne potrápi: Ako sa jej zbaviť? Tieto rady by ste mali poznať

A je to tu znova! Suchá pleť v zimnom období trápi vysoké percento žien (a neobchádza ani mužov). Pocity pnutia, na dotyk suchej a na pohľad unavenej či začervenanej pokožky sa spájajú so zmenami počasia, ale aj podmienkami v interiéri.

03.12.2021 09:00
shutterstock 788479111 Foto:
V zime je celkom namieste, aby ste starostlivosť o pokožku ešte posilnili a zaradili do každodennej rutiny produkty, ktoré posilnia hydratáciu aj výživu kože.
debata

Každá výraznejšia teplotná zmena sa premieta do našej kože. V zimnom období zažívame denne viackrát zmenu prostredia – odchádzame z vykúreného bytu, často po rannej sprche z vlhkej kúpeľne do exteriéru, kde sa teploty pohybujú okolo nuly. Tam je vo všeobecnosti v zime vlhkosti menej, vzduch je suchší a voda sa z pokožky odparuje rýchlejšie. Výsledok azda ani netreba predstavovať – pocit suchej pleti sa dostaví u väčšiny z nás skôr či neskôr.

shutterstock 1814862308 Čítajte viac Vegánska kozmetika boduje stále viac: Viete, čo nesmie obsahovať a čím vás očarí?

Aj preto je celkom namieste, aby ste starostlivosť o pokožku ešte posilnili a zaradili do každodennej rutiny produkty, ktoré posilnia hydratáciu aj výživu kože. Ideálne sú prípravky, ktoré vytvoria ochranný štít a pomáhajú koži plniť jej ochranné funkcie. Jedným z logických krokov je náhrade ľahkého hydratačného krému za silnejší. Takéto produkty sú zvyčajne v obchodoch dostupné s označením „rich“, čo v preklade z angličtiny značí bohatá. Bohatá je v ich prípade textúra, ale aj podiel zložiek, ktoré pleť vyživia a ošetria.

Pozor na textúru, ktorá privolá nové problémy

Popri klasických krémoch sú ďalšou alternatívou aj produkty s odlišnou textúrou a formou, ktoré sú pre pokožku ešte výživnejšie – reč je najmä o pleťových olejoch, ale tiež napríklad „maslách“, ktoré sa využívajú najmä pri starostlivosti o pokožku tela. Pri každom z uvedených je však dôležité myslieť na jeden zásadný fakt – ako sadnú našej vlastnej pleti. Hydratovať suchú kožu je síce jedna vec, ale pozor napríklad na zanášanie pórov alebo príliš ťažký pocit po aplikácii produktu na kožu – ak čosi podobné vnímate, treba obrátiť vašu pozornosť inam. Na trhu je taký výber produktov, že medzi nimi určite nájdete jeden, ktorý vašej koži sadne.

Produkt z dielne juhokórejskej značky Cremorlab...
Intenzívna výživa od Barnängen skombinovaná v...
+7Inlight Bio je hĺbkovo hydratačný balzam,...

Ak sa pýtate, ako to všetko financovať – naša odpoveď znie jasne – nekupujte hneď kompletný kelímok či tubu – každá dobrá značka je ochotná ponúknuť svojmu zákazníkovi najprv niekoľko testerov. Či už ide o lekárne alebo parfumérie, neostýchajte sa vypýtať si testery a na pleti ich otestovať. Je to dôležitý krok predtým než zaplatíte za produkt niekoľko desiatok eur a potom s ním (možno) nebudete spokojná.

odkaz
Vianočná súťaž Pravda, banner

Dobrý tip pri suchej koži

Ak vnímate pocit suchej kože výrazným spôsobom, popri kozmetike ešte môže pomôcť zmena návykov. Vyhýbajte sa dlhým horúcim sprchám a kúpeľom (kožu oberajú o hydratáciu), pri umývaní kože namiesto mydla (vysušuje!) vyskúšajte kúpeľové hydratačné oleje a namiesto klasických parfumov v rozprašovači (môžu viesť k pocitu sucha na mieste aplikácia, keďže ich pH poškodzuje kyslé zložky v pokožke) skúste tuhé parfumy alebo olejové voňavé esencie.

V našej galérii nájdete aj tipy na niekoľko produktov, ktoré vám môžu s hydratáciou pokožky pomôcť v najbližších mesiacoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #krása #pleť #olej #zima #hydratácia #krém #maslo #suchá koža

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....