Británia zakáže reklamu na kozmetické operácie pre maloletých

Nariadenie zakazuje inzeráty na zväčšenie alebo zmenšenie pŕs, plastiky nosa, bielenie zubov alebo omladenie pleti pomocou lasera.

26.11.2021 11:00
jazva, pleť, pokožka, zrkadlo, líčenie Foto:
Mladí ľudia sú náchylní podliehať tlaku okolia a podriaďovať svoj vzhľad ideálom krásy.
debata

Británia v snahe odradiť mladých ľudí od kozmetických operácií zakázala reklamu na také zákroky na sociálnych sieťach a v médiách, ktoré sú zamerané na osoby mladšie ako 18 rokov. Nariadenie zakazuje inzeráty na zväčšenie alebo zmenšenie pŕs, plastiky nosa, bielenie zubov alebo omladenie pleti pomocou lasera. Opatrenie má začať platiť v máji budúceho roka, píše The Guardian.

Zákaz vznikol na základe prieskumu a konzultácie profesijnej organizácie CAP, ktorá vytvára pravidlá pre všetkých zadávateľov reklamy v Británii. Podobné obmedzenia už platia napríklad na propagáciu nezdravého jedla, alkoholu alebo hazardných hier. Zákaz sa nebude vzťahovať na krémy, šampóny a podobné bežné prípravky.

Video
Bez sociálnych sietí si nedokážeme už predstaviť náš život. Ich služba však môže byť aj medvedia. Zasahujú naše myslenie, sebavedomie.

Podľa CAP pribúda dôkazov, že deti a mladí ľudia sú náchylní podliehať tlaku okolia a podriaďovať svoj vzhľad ideálom krásy. V tejto vekovej skupine však prevažuje negatívne vnímanie vlastného tela a podobné reklamy preto majú negatívny vplyv na sebavedomie a duševnú pohodu dospievajúcich, vysvetľuje závery CAP agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #skrášľovanie #mladiství

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...