Vlna, koža, kašmír! Šaty na chladné dni si ich priam pýtajú, tu je 12 TOP tipov

S príchodom chladnejších dní celkom logicky siahame ku hrejivejším materiálom. Ženy sa v tomto období zvyknú vzdávať obľúbených šiat, alebo ich nosenie obmedzujú. Nie je to však nutné.

03.11.2021 13:00
Dress
 / Composition: 78% POLYESTER 20%... Foto:
Pletené šaty Lindex, predávajú sa za 49,99 eura.
debata

Základom je vybrať si šaty z komfortného a príjemného materiálu, ktorý navyše v chladnom počasí naplní aj svoju funkčnú stránku – teda zahreje. V tomto smere sa ako ideálne zdajú byť šaty pletené, či už z jemného úpletu, vlny, mohéru alebo napríklad aj kašmíru. Druhou skvelou voľbou sú potom šaty kožené, keďže koža má prirodzené hrejivé vlastnosti a navyše dnes už jednotlivé kreácie strihom, vypracovaním a kvalitou uspokoja aj najnáročnejšiu zákazníčku.

Pletené šaty

Úplet jedným z materiálov, ktorý by mal tvoriť základ vášho zimného šatníka. Je totiž perfektnou voľbou na sychravejšie dni. Hoci pletené šaty pôsobia možno na vás až príliš domácky, nenechajte sa oklamať. Dokážu byť aj veľmi elegantné a vhodné na každodenné nosenie do práce. Siahajte po takých, ktoré buď pôvabne obkreslia vaše krivky, alebo po modeloch, kde sa producenti vyhrali so strihom – napríklad zvýraznili rukáv jemným nadýchaním či pridali lem alebo rafinovaný rozparok. Čo sa farebnosti týka,fungujú najmä prírodné tóny a potom, samozrejme, tlmené a tmavšie odtiene. Nemusíte sa však báť vyskúšať napríklad jasnú ružovú alebo žltú. Kombinujte ich s lodičkami, členkovými čižmami na podpätku aj plochej podrážke, alebo pokojne s teniskami.

Dámske pletené šaty Expresso, predáva...
Dámske košeľové šaty z umelej kože Cellbes,...
+9Dámske vlnené šaty Hugo Boss, predávajú sa za...

Kožené šaty

Na prvý pohľad možno trochu okázalé, ale zároveň veľmi štýlové. Kožené šaty sú dnes už na trhu v takej kvalite, že vyladia každý styling a obliecť si ich môže žena naozaj rôzneho veku, výšky, ale aj proporcií. Okrem tunikového strihu či košeľových strihov sa nebojte experimentovať napríklad aj s klasickou siluetou 50-tych rokov s vyúženým driekom a zvýraznenou sukňou aj ramenami. Nosí sa najčastejšie čierna, ale aj karamelová, čokoládová, béžová či olivovo zelená alebo antracitová. Pre módne experimentátorky je opäť v hre aj divoká farebnosť či kombinovanie dezénov alebo vzorov (hadí, leopardí a podobne).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #jeseň #koza #trend #vlna #merino

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...