Od hlavy po päty v červenej! 9 tipov na look podľa vojvodkyne, Bondovej kolegyne či Borhyovej

Dokáže urobiť silný vizuálny dopad na okolie, patrí medzi najžiarivejšie aj najodvážnejšie farby. Kedysi sa jeden z jej odtieňov v podobe vyšitého písmena prisudzoval ženám, ktoré zhrešili a v móde sa červenej istý čas svet vyhýbal. Dnes však patrí medzi jej neoddeliteľné súčasti.

21.10.2021 11:00
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge od hlavy po päty v červenej farbe na akcii Forward Trust's Taking Action on Addiction.
debata

O jej popularite svedčí častý výskyt na červených kobercoch a posledné týždne sa zdá, že červená bude aj výraznou súčasťou jesenného a zimného šatníka. Iba nedávno sa v červenom kabáte do spoločnosti vybrala misska Veronika Vágnerová Husárová, ktorá zároveň podčiarkla silu červenej farby jednoliatym lookom od hlavy až po päty. Do červena ladila dokonca svoju obuv.

Toto je jeden z nastavených trendov, pričom možností je niekoľko – buď si vyberiete čo najidentickejší farebný odtieň, s ktorým chcete v stylingu pracovať (okrem Husárovej tak napríklad nedávno spravila hviezda seriálu Ted Lasso Hannah Waddingham) – alebo vytvoríte zaujímavý look akýmsi kombinovaním odtieňov viacerých – akési stylingové ombré. Príkladom môže ísť vojvodkyňa Kate, ktorá jasnočervený rolák a plisovanú sukňu doplnila hnedočervenými lodičkami.

Herečka Hannah Waddingham na premiére tretej...
Bývalá Miss a momentálne aj autorka vlastnej...
+6Krst albumu Štefana Margitu - nahrávky Na...

Červená sa však dobre kombinuje aj s čiernou, no ak chcete look trošku osviežiť a zmodernizovať, vyskúšajte to napríklad s hnedou, zlatou, či napríklad kontrastným farebným tónom, s ktorým tak dokážete nasledovať trend color-blockingu.

Základom v dámskom šatníku (a aj v prípade) červenej môžu byť šaty – strihové aj materiálové varianty poskytnú dostatok pestrosti pre dámy rôznych postáv, výšky či veku. Inšpirácií sme pre vás našli hneď deväť. Prezrite si ich v galérii vyššie.

VERONIKA OSTRIHONOVA1 Čítajte viac Móda z Fashion LIVE: Ostrihoňová stavila na Hanečku, Husárová sexy v červenej a v čom prekvapila Smatanová?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #krása #červená #inšpirácia #farba #Veronika Vágnerová Husárová #Lucie Borhyová

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...