Hydratovaná pleť aj keď sa teplota šplhá vysoko nad 30? Tu sú naše tipy

Slnečné a horúce počasie dáva našej pokožke poriadne zabrať. Základným problémom sa v letných dňoch stáva dehydratácia. Voda často chýba telu a následne aj pokožke.

18.06.2021 11:00
shutterstock 1675856287 Foto:
Pleť potrebuje vodu, v horúcom počasí ešte viac.
debata

O dôležitosti hydratácie by sme vlastne ani nemuseli hovoriť, už ste si určite nejeden článok na túto tému čítali. Faktom však je, že stále mnoho žien zabúda na to, že ich pleť vodu potrebuje ako soľ! Vďaka vode sa v pokožke odohrávajú dôležité procesy, ktorých výsledkom je sviežejšia a na pohľad energickejšia pokožka.

V letnom období nás môže občas zmiasť to, že je pleť opálená. Vďaka rozličným opaľovacím prípravkom a farebnému tónu, ktorý sa zmení, na prvý pohľad pôsobí príťažlivo. Zdanie však často klame. Už pri samotnom opaľovaní by ste mali siahať po prípravkoch, ktoré zabezpečujú hydratáciu v pleti a následne sa o to postarať aj pri ošetrení pokožky po opaľovaní.

Dôležité sú prípravky s obsahom kyseliny hyalurónovej, vitamínov, prípadne rozličných olejov alebo výťažkov z rastlín, ktoré pôsobia priamo v koži. Niekedy pomôže aj obyčajný sprej s vodou, ktorý si pravidelne striekame na tvár. Nezabúdajte však na absolútny základ – hydratovať sa zvnútra. Práve letné počasie si pýta posilniť pitný režim.

Hydratačná pleťová spŕška Hydrating Floral Face...
Hhydratačná a energizujúca tekutá esencia Hydra...
+3Hydratačný krém Hydraphase HA Legere od La...

Telu by ste mali dopriať viac tekutín, pričom základom by mala byť pramenitá voda, obohatená o minerálne vody. Určite majte po boku vždy naplnenú fľašu a keď ju vyprázdnite, znovu vodu doplňte, prípadne si zaobstarajte novú. Pomôcť môžu dnes napríklad aj rozličné aplikácie, ktoré už s pomocou zadania údajov, ako je vaša výška, váha, výkonnosť počas dňa, ale aj teplota v exteriéri, vyráta odporúčaný príjem tekutín na 24 hodín.

Samozrejme, raz za čas si môžete dopriať aj sladený nápoj s ľadom, ľadovú kávu či koktejl, no ich úloha v hydratácii organizmu je v porovnaní s pramenitou vodou zanedbateľná. To už omnoho viac pomôžu práve dobre zvolené ošetrujúce prípravky, ktoré sa postarajú o hydratáciu pokožky spoločne s vypitou vodou. Pár tipov nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #voda #Telo #pokožka #hydratácia

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...