Žiadne nudné sako! Do práce aj do mesta si oblečte kvetinový vzor, tu sú naše tipy

Pre mnoho žien sa stalo sako súčasťou dennej garderóby. Niektoré ho používajú ako súčasť pracovného dress-code. Ak patríte k tým, ktoré od saka bočia, lebo majú pocit, že to je nudný kus odevu, spozornite.

28.05.2021 06:00
GANT SS21 GANT LS GANT SS21 MAY THIRD W 29062... Foto:
Florálne motívy dodávajú dámskym sakám nový náboj. Vizuál na obrázku Gant.
debata

Dámske sako naozaj nemusí byť len súčasťou serióznej odevnej výstroje dámy, ktorá pracuje v manažmente alebo na nejakej dôležitej administratívnej pozícii. V prvom rade si treba uvedomiť, že kvalitne ušité, dobre strihané a dokonale sediace sako dokáže s našou figúrou skutočné divy. Okrem toho, že dodáva pocit elegancie, ale aj istej nezávislosti a sily, môže byť skvelým moderným prvkom šatníka a dá sa kombinovať naozaj na mnoho spôsobov.

liujo19990 Čítajte viac Midi, maxi, ale najmä na gombíky! 10 šiat, v ktorých ovládnete (otáľajúce) leto

Do karát vám môže zahrať aj trend, ktorý sa prejavuje najmä posledné roky – sako s výrazným dezénom. Popri krikľavých a neónových farbách alebo neutrálnej jednoliatej farebnosti sa totiž objavujú čoraz častejšie saká s potlačami. Kvetinový vzor je na aktuálne mesiace ako stvorený, pričom s takýmto kusom odevu naozaj nemusíte vymýšľať žiadne komplikované stylingy.

Saká s florálnou potlačou sa hodia k tubovým šatám či šatám so širokou sukňou. Môžete si ich vziať k džínsom, pohodlnejším chino nohaviciam, hodvábnym či saténovým „harem-pants“ alebo rovno strihaným nohaviciam zo zmesových materiálov. Nešliapnete vedľa ani v kombinovaní s plisovanou sukňou a v neposlednom rade je tu tiež denim.

Dámske sako s florálnym motívom WE, predáva...
Sako s florálnym motívom Luisa Cerrano, predáva...
+7Dámske sako s florálnym motívom Gant, predáva...

Vzorované dámske saká zažili najväčší nástup po tom, čo s nimi prišla pred časom značka Gucci a jej kreatívny šéf Alessandro Michele. Bohaté vzory, výrazná farebnosť, hutná štruktúra materiálu – dnes sa z nich odvíjajú rozmanité strihy, dĺžky, vzory aj používanie rozličných materiálov. Inšpirácia môže tiež kopírovať estetiku 70-tych rokov so širšími chlopňami goliera alebo napríklad dvojradové modely so zvýraznenými ramenami z rokov 80-tych.

Výber zostáva len na vás, naša rada znie, aby ste investovali do kvalitného saka s precíznym vypracovaním a dobrým strihom. Napriek tomu, že florálne motívy sú výrazné a môžete mať pocit, že sa vám ten či onen rýchlo zunuje, ak vyberiete správne, podobné sako môžete nosiť s prestávkami celé roky. V takom prípade sa investícia určite oplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #trend #sako #kvetinový vzor

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....