Midi, maxi, ale najmä na gombíky! 10 šiat, v ktorých ovládnete (otáľajúce) leto

Hoci počasie skôr pripomína upršaný Londýn s marcovými teplotami, na teplejšie časy svitá. A spolu s nimi aj na príležitosť obliecť si elegantné maxišaty s praktickým strihom.

26.05.2021 06:00
liujo19990 Foto:
Dámske vzorované maxišaty na zapínanie Liu Jo, predávajú sa za 199,90 eura.
debata

Reč je v tomto prípade o modeloch košeľových maxi a midišiat či kúskoch s predným zapínaním, ktoré funguje ako funkčný element a často aj ako dekoratívny prvok. Košeľové šaty tvoria samostatnú kapitolu v dámskom šatníku a dokážu prekvapovať svojou variabilitou. Do letného obdobia odporúčame popri klasickom košeľovom strihu a jednoliatej farebnosti (ozvláštnenej maximálne prúžkovaným vzorom) zaradiť trochu viac romantiky a nehy.

Ako na to? Jednoducho. Voľte výraznejšie farby, prípadne vzory, ktoré si letná sezóna priam pýta – áno, reč je o kvetoch, batike, prípadne abstraktných vzoroch alebo výrazných grafických a animovaných potlačiach.

Dámske prúžkované midišaty na zapínanie Hugo...
Dámske maxišaty na zapínanie Desigual,...
+7Dámske maxišaty na zapínanie Banana Republic,...

Či už si vyberiete šaty s golierikom a manžetami na rukávoch, prípadne model so stojačikovým zapínaním a gombičkami až ku krku alebo klasickejší elegantný midi model so zapínaním, no bez goliera – každá z týchto variant vás poteší pôvabom, funkčnosťou a nadčasovosťou. V prípade šiat na zapínanie stačí často investovať do jedného či dvoch modelov, no nosiť ich môžete aj niekoľko rokov.

Záverečná otázka možno znie, ale čo ku nim? Odpoveď nemôže byť prirodzenejšia. Samozrejme, skvelo zafungujú podpätky. Či už je reč o lodičkách alebo sandáloch na podpätku. Pri košeľových strihoch však skvelo vyzerajú aj tenisky. Voľte radšej jednoduché modely s hladkým povrchom a v jednoliatej farebnosti, aby ste nechali vyniknúť vzory na šatách. Pri tomto type šiat sa tiež môžete pohrať so zvýrazneným driekom – pomôže opasok, či už v maxi alebo trendovej mini hrúbke.

next41 Čítajte viac 10 šiat vo farbe tohto leta a všetky za menej ako 30 eur: Už viete, čo si oblečiete?!

Okrem klasického koženého doplnku môžete voliť napríklad aj opasok v podobe pletenej šnúry previazanej v drieku. To dodá šatám letnejší (dovolenkový) charakter, pokojne aj so slameným klobúkom. Keď takto vyrazíte do ulíc, možno aj slnko sa odhodlá konečne preraziť upršané posledné týždne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #trend #zapínanie #košeľové šaty #maxi

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...