Modrá je dobrá, pridajte batiku a máte recept na TOP šaty leta! Tu je 10 tipov

S príchodom prvého letného mesiaca, júna, už určite nejedna z vás pokukovala po trendovom modeli šiat. Nevybrali ste si zatiaľ žiaden? A čo tak skúsiť to s modrou a stále trendovým batikovým vzorom...

27.05.2021 06:00
na-kd5599 Foto:
Dámske šaty s efektom batikovaného vzoru NA-KD, predávajú sa za 55,99 eura.
debata

Popularita farebného spojenia modrej s bielou je najmä v letnej móde dobre známa už roky – je to pravdepodobne atmosférou, ktorú takéto odevy dokážu navodiť. Odtiene modrej farby v kombinácii so svetlými plochami či dokonca snehobielou sú ako vystrihnuté z prímorského mestečka. Ich spojenie v nás vyvoláva nostalgické spomienky na dovolenku či prináša pocity oddychového leta a prechádzky k jazeru.

Trend batikovaných vzorov sa pritom v dámskej (ale aj pánskej) móde objavuje už nejaký ten rok. Zastúpenie by ste našli v športovejšie ladenej móde, ako sú tepláky a mikiny, ale nevyhýba sa ani topom, nohaviciam, dokonca džínsovine. Na letné mesiace roka sú však ako stvorené šaty – a tie patria aj medzi najobľúbenejšie kúsky ženskej polovice ľudstva vo všeobecnosti.

Letné šaty s efektom batikovaného vzoru GAP,...
Elastické šaty s efektom batikovaného vzoru...
+7Voľné dámske šaty s efektom batikovaného vzoru...

S príchodom horúcich mesiacov pravidelne rastie dopyt po voľnejších maxi a midi modeloch, ale predávajú sa aj kúsky s dĺžkou do polovice stehien, modely z elastických materiálov, ktoré efektne obkreslia tvary alebo šaty s transparentnými detailmi či vrstvením viacerých jemných vrstiev materiálu.

Zapojte do toho celého práve dva naznačené trendy, teda batikovaný dezén a prítomnosť modrého odtieňa (od belasej cez kobaltovú modrú až po tmavomodrý variant). Kombinovanie nemôže byť jednoduchšie – ako jasná voľba sa javia biele tenisky, no v letnom počasí možno ešte viac oceníte klasické espadrilky, nazúvacie šlapky či sandále alebo žabky.

liujo19990 Čítajte viac Midi, maxi, ale najmä na gombíky! 10 šiat, v ktorých ovládnete (otáľajúce) leto

Buď sa môžete vybrať neutrálnou cestou, keď budete doplnky ladiť v prírodnej farbe či tónoch hnedej alebo pieskovej. Tým odvážnejším však šťastie praje. Skúste kontrast napríklad s obuvou vo farbe krikľavej ružovej či oranžovej. Uvidíte, že budete najštýlovejšia dáma pláže (alebo kúpaliska) či prípadne letného posedenia na (konečne) otvorených terasách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #more #Modra #trend #batika

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...