Starajte sa, ale tak, aby to prinášalo ovocie! Bezchybná pleť si pýta tieto kroky

Vrásky, vyrážky či pigmentácie sa na pokožke nevytvoria zo dňa na deň a ak im chceme predchádzať, je nutné dodržiavať isté rituály starostlivosti.

14.04.2021 11:00
žena, krásna žena, pleť, pokožka, staroslitivoť Foto:
Starajte sa o pokožku správne, krok za krokom.
debata

Doprajte jej preto pár minút starostlivosti ráno aj večer a uvidíte, ako sa vám odmení. Dôležité je vedieť, aké produkty, kedy a v akom poradí používať a ako spolu navzájom pôsobia. Dodržiavaním kompletnej starostlivosti zaistíte, že vaša pleť bude správne vyčistená, hydratovaná a získa potrebnú starostlivosť.

Základom je dokonale odlíčená pleť

Časy, kedy sa stačilo odlíčiť obyčajným krémom či mydlom, sú preč. Cez deň je pleť zaťažovaná mejkapom aj vonkajším prostredím, cez noc sa na nej nahromadia nečistoty z vankúša a starých kožných buniek. Preto je dôležité dbať na jej očistenie nielen večer, ale aj ráno. Správne by mal byť tento krok dvojfázový – pri prvom čistení siahnite po prostriedku na olejovej báze, v tom druhom siahnite po géle, ktorý pleť osvieži a zbaví ju posledných zvyškov nečistôt, bez toho, aby došlo k poškodeniu ochrannej bariéry pleti.

Aplikujte očný krém

Oblasť okolo očí z rituálu nikdy nevynechávajte. Koža v oblasti očí je veľmi jemná a vplyvom spomaľujúcej sa tvorby kolagénu stráca svoju pružnosť. V očnom okolí naviac nenájdeme póry, ktoré by pokožku prirodzene premasťovali. Majte na pamäti, že pri akejkoľvek manipulácii v tejto tvárovej oblasti by ste mali byť o najviac šetrná, či už sa to týka odličovania maskary, alebo nanášania krému.

pleť, žena, rúško, koronavírus Čítajte viac Trpí pleť pod rúškom? Áno! Nielen stav problematickej pokožky sa zhoršuje

A čo sérum? Nezabúdajte naň

Sérum povzbudzuje pleť, aby bola na pohľad aj dotyk plná sviežosti a vitality. Vďaka tomuto prostriedku sa jej dostane vysoko koncentrovaná dávka aktívnych látok, ktorá napomáha k dokonalému vstrebávaniu krému.

Ak vás trápi strata pevnosti a pružnosti pleti,...
Upokojujúca pleťová esencia s konopným olejom,...
+2Pleťový prístroj FOREO UFO 2 je vybavený termo...

Teraz krém, ale aký vybrať?

Existujú kombinované krémy, ktorých nanášanie sa odporúča ráno aj večer. Tým sa vyhnite. To, že sa krémy delia na denné a nočné, má totiž svoj dôvod. Denné majú ľahkú textúru, čím sú aj vhodným podkladom pod mejkap, zaisťujú pleti celodennú výživu, hydratujú a vďaka SPF faktoru ju aj chránia. Nočné krémy sú hutnejšie a neobsahujú SPF faktor ani rozjasňujúce látky, zato sú bohatšie na koncentráciu aktívnych látok, ktoré pleti dodajú extra výživu, zatiaľ čo spíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pokožka #kožné problémy

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...