Pandémia vrátila do módy copy a vrkôčiky! Tu je 9 žien, ktorými sa môžete inšpirovať

Možnosť zájsť si ku kaderníkovi na zostrih alebo farbenie vlasov sa na väčšinu uplynulého roka zmenila len na nostalgickú spomienku.

16.03.2021 06:00
debata (1)
Herečka Isla Fisher a jej nedbalý, no pritom... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 108461846 Herečka Isla Fisher a jej nedbalý, no pritom veľmi elegantný vrkoč na jednu stranu.

Ženy tak museli a stále musia hľadať kreatívne spôsoby, ako zvládnuť vlasy, ktoré im počas karanténnych opatrení prebujneli. Najnovším riešením tohto problému je účes, ktorý je zvyčajne spájaný skôr sa školáčkami než dospelými ženami – copy a vrkôčiky, napísal spravodajský server The Guardian.

K ich noseniu už sa uchýlil rad slávnych, elegantných žien. Kim Kardashian, ktorá je preslávená svojou dlhou hrivou, aj záľubou v jej umelom predlžovaní, minulý týždeň vložila na instagram fotografiu so synom Saintom, na ktorej má vlasy spletené do vrkočov.

Herečka Sienna Miller a jej vrkoč zapletaný po...
Aj speváčka a herečka Jennifer Lopez počas...
+6Herečka Isla Fisher a jej nedbalý, no pritom...

Herečka Tracee Ellis Ross, vlastným menom Tracee Joy Silberstein, ktorá vlastní značku prípravkov pre vlasovú starostlivosť Pattern, nosí copy pravidelne a minulý týždeň zverejnila na YouTube video, ako si upliesť štyri úžasné vrkočové účesy deň predtým, než si musíte umyť vlasy.

Mary-Kate Olsen, Taylor Swift a Lily-Rose Paradis-Depp už tiež prešli na vrkôčiky – a tento trend siaha aj mimo rámca osobnosti s overeným účtom na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Chloé Zhao, režisérka filmu Krajina nomádov, prevzala Zlatý glóbus za najlepšiu filmovú drámu prostredníctvom aplikácie Zoom oblečená v jednoduchom zelenom topu a vlasy spletenými do dvoch vrkôčikov.

Niekoľko redaktoriek časopisu Vogue sa tiež zverilo, že sú pre nich copy východiskom, ako skrotiť prerastené kadere. „Poslednú dobou som dosť bojovala so svojím účesom. Napriek všetkému úsiliu moje vlasy zostávali spľasnuté a trápilo ma to zakaždým, keď som sa videla na Zoomu,“ zverila sa americká redaktorka Vogue Ella Riley-Adams. „Keď som hľadala nejaké riešenie, copy mi ponúkli príjemnú alternatívu k prísne stiahnutému copu,“ dodala.

Šéfredaktorka webovej stránky Refinery29 Jacqueline Kilikita si myslí, že trend vrkočov sa vynoril v súvislosti s vynútenou kreativitou kvôli koronavirovým opatreniam. „Keď sú módne salóny uzavreté, dáva zmysel, že uprednostňujeme rýchle, nekomplikované účesy, ktoré zvládneme samy. A keď sú zapletené do vrkočov, dá sa takto pekne schovať akékoľvek poškodenie vlasov – nepodarené domáce farbenie alebo suché končeky,“ dodala Kilikata.

Copy fungujú pre všetky možné druhy a typy vlasov, ako dokazujú videá na serveri, kde sa príspevky s hashtag #pigtails (copy) dočkali 64 miliónov zhliadnutí. „Tutoriály dokazujú, že copy môžu vyzerať dobre na komkoľvek, netrvajú dlhšie ako pár minút a dajú sa zapliesť na všetkých druhoch vlasov (teda možno s výnimkou krátkych),“ uviedla Kilikata.

Okrem toho, že sú schopné vyčarovať z núdze cnosť, prinášajú so sebou tiež nádych nostalgie. V 90. rokoch 20. storočia je nosili také hviezdy, ako Britney Spearsová či Jennifer Aniston.

„Milovníci krásy a módy sú posadnutí vlasovými trendmi 90. rokov. A aj keď stále zostávajú obľúbené vlasy stiahnuté dozadu s dvoma voľnými prameňmi lemujúcimi tvár alebo rovno zastrihnuté mikádo, copy ich teraz čo do popularity prekonávajú,“ dodala Kilikita. A zrejme to tak zostane, kým sa znovu neotvoria kaderníctva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Rihanna #Kim Kardashian #účes #cop #pandémia #vrkoč #Tracee Ellis Ross

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...