Ideálna kabelka podľa vášho typu postavy? Čo sa najviac nosí, ak máte bruško?

Zvyčajne je to obdobie začiatku leta, keď narazíte na články o tom, ako si vybrať tie správny plavky vzhľadom na dispozície postavy. Tušili ste však, že to platí aj pre kabelky?

17.02.2021 06:00
deichmann 1 220 2521 cz 799 kc sk 29 99 eur 02 Foto:
Výber kabelky by mal podliehať aj preddispozícii vašej postavy. Vizuál Deichmann.
debata

Áno, jedna vec sú trendy, ale druhá zase preddispozície postavy, s ktorými je dobré pracovať nielen pri výbere plaviek, odevov, ale aj obuvi a doplnkov v podobe kabeliek. Ak túžite vedieť, aký typ kabelky svedčí najviac práve k vašej figúre, čítajte ďalej:

Postava v tvare jablka

Výraznejšie bruško a štíhle nohy s útlymi ramenami. Pri takomto type postavy sa neplatí siahnuť po maxikabelke, pri ktorej by ste si mohli myslieť, že vám „brucho“ zakryje. Fungovať bude klasická kabelka, strednej veľkosti. Variáciou je potom aj pánsky ladená aktovka. Môžete skúsiť kabelku do ruky, tzv. tote bag, alebo aj cross-body kabelku s ramienkom, ktorú si prevesíte krížom cez telo. Dbajte však na to, aby ste ju nemali umiestnenú vpredu, ale vždy na boku.

Postave v tvare hrušky

Ak máte od prírody nadelené výraznejšie boky a pozadie, siahajte po kabelkách do ruky, opäť je vhodná stredná veľkosť. Fungovať budú aj listovky, nie však úplne drobné, opäť je lepšia stredná veľkosť, prípadne aj maxi – teda tzv. „pouch“ kabelky na spôsob populárnej Bottega Veneta. Takto pritiahnete pozornosť ku kabelke, môžete ju nosiť v rukách alebo zovretú medzi trupom a ramenom v podpazuší.

Kožená maxikabelka z jemnej teľacej kože....
Kabelka do ruky s tvarom obráteného...
+8Stredne veľká kabelka do ruky s dezénom...

Postava v tvare obdĺžnika

Ak nemá vaša figúra definované krivky, navyše, v prípade, ak je veľmi štíhla a rovná, môžete nosiť takmer čokoľvek. Skvelo pre vás budú fungovať aj kabelky vo formátoch XXL (pozor, akurát v prípade, ak ste nižšieho vzrastu, vtedy sa im vyhnite), prípadne vyskúšajte oblé tvary alebo kabelky s výraznejšími aplikáciami, napríklad kvetinový motív z kože, volánikom lemovaný okraj kabelky či dekoratívne, perforované, farbené, vybíjané hrubšie remene, ktoré môžete zavesiť na plece alebo prevesiť krížom cez trup.

Postava v presýpacích hodín

Pri dámach s útlym driekom a definovanými ženskými krivkami to priam zvádza k využitiu diorovskej estetiky a módy 50-tych rokov minulého storočia s osím pásom. K nemu skvelo fungujú menšie elegantné kabelky do ruky, prípadne podobné kabelky aj s pridaným remienkom na zavesenie cez rameno. Podľa módnych odborníkov sa dáma s touto figúrou môže zahrať aj s estetikou batôžkových kabeliek či vrecúškových kabeliek, ktoré boli populárne najmä v lete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Kabelka #oblečte sa podľa #typ postavy

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...