Lámu sa vám nechty, robia zádery? 3 cenné tipy, ako im dokážete pomôcť

Ani po bezmála roku sa situácia príliš nezmenila. Pre obavy z pandémie venujeme zvýšenú pozornosť hygiene rúk, čo je úplne v poriadku. Tiež si však treba priznať, že koža rúk či nechty nadšené nie sú.

05.02.2021 13:00
Starostlivosť o nechty Foto:
Starostlivosť o nechty je veľmi dôležitá.
debata

Dôsledkom častého umývania rúk a momentálne tiež striedania studeného počasia vonku a interiérového tepla, stresu a nervozity dostávajú zaberať najmä nechty. Mnoho žien si uvedomilo, že sú krehkejšie, lámavé, kožička okolo je vysušená alebo sa v nechtovom okolí robia zádery.

Pomoc prvej voľby je zvyčajne ošetrujúci krém na ruky, čo rozhodne nie je nesprávne. My sme si však posvietili aj na tri domáce spôsoby, ako pomôcť nechtom.

1. Olivový olej

Ponorte prsty do olivového oleja a vydržte tak 10 až 15 minút. Ideálne je tento rituál opakovať dvakrát za mesiac, v prípade veľmi vysušenej kože a lámavých nechtov aj každý týždeň. Prírodné oleje dokážu lepšie preniknúť do nechtového lôžka a podporujú pevnosť nechtu aj hydratáciu okolia. Okrem olivového môžete vyskúšať aj kokosový olej.

2. Biotín

Zvýšený obsah biotínu sa podieľa na zlepšení kvality kože, vlasov aj nechtov. Zaraďte do stravy viac potravín, ako je avokádo, vajíčka, celozrnné pečivo či pečeň alebo karfiol – tie sú obsahom biotínu povestné. Samozrejme, riešením je aj pravidelná konzumácia doplnku výživy s obsahom biotínu. Mimochodom, nezabúdajte na vodu. Dostatočná hydratácia tela sa podieľa aj na zdravších a pevnejších nechtoch.

3. Rukavice

Vždy, keď je to nutné, ruky si chráňte. Už sme si zvykli na to, že mnohí z nás vyrážajú do obchodov s plastovými či gumenými rukavicami. Určite ich neodkladajte, keď sa doma chystáte upratovať (ba niekto aj umývať riad). Rukavice chránia pred vysúšaním, odlupovaním kože a lámaním nechtov. Blíži sa jar a s ňou možno pre niekoho aj záhradné práce, v takom prípade rukavice na ochranu rúk a nechtov noste aj v záhrade. Niektorí odborníci tiež radia špeciálne hodvábne alebo textilné rukavice na noc, pod ktoré môžete naniesť bohatú vrstvu krému alebo kokosového tuku. Takýto rituál si môžete dopriať raz či dvakrát týždenne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #hygiena #ruky #nechty #lámavosť

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....