Belšie, čistejšie, pevnejšie, skrátka zdravšie! Toto trio potravín pomôže zubom

Základom na zdravé zuby je, samozrejme, pravidelná a dôkladná starostlivosť. Nielen zubná kefka či niť sa však dokážu postarať o to, aby ste v ústach pri každom úsmeve mohli predvádzať "perličky"...

15.10.2020 11:00
oči, výživa, zelenina, mrkva Foto:
Konzumácia mrkvy je ako používanie prírodnej zubnej kefky.
debata

Surová zelenina

Nejeden odborník o nej hovorí ako o najlepšej prirodzenej zubnej kefke. Či už sa pustíte do mrvky, kalerábu, zeleru či listov šalátu alebo napríklad papriky, táto konzumácia si vyžaduje silnejšie žuvanie. Pri ňom sa viac uvoľňujú sliny, ktoré spoločne s kúskami potraviny pomáhajú likvidovať nečistoty a baktérie vašich zubov, uvoľňujú tiež zachytené zvyšky jedál v medzizubných medzerách. Podobným spôsobom môžete využiť aj konzumáciu jablka. Pri ňom je však dobré uvedomiť si, že obsahuje viac cukru ako zelenina a tak s množstvom radšej opatrne.

Orechy

Okrem toho, že sú zdravšou alternatívou maškrtenia v podobe keksov či čokolády, pôsobia aj ako prirodzený „píling“ na zubnú sklovinu. Pri konzumácii orechov dochádza k obrusovaniu zubov a likvidácii nečistôt, čím sú zuby belšie. V orechoch sa tiež nachádza vápnik, ktorý je prospešný pre pevnosť zubov aj vašich kostí.

Minerálka

Používanie ústnej vody sa tiež už udomácnilo v mnohých slovenských rodinách. Ako píše nemecký magazín Vogue, málokto však vie, že ústna voda môže byť nahradená klasickou minerálnou vodou. Nielen jej popíjanie, ale aj vyplachovanie ústnej dutiny minerálkou pomáha chrániť zuby pred tvorbou kyselín, ktoré poškodzujú zubnú sklovinu. Ideálne je teda po každom jedle nielen pohár minerálnej vody vypiť, ale si s dúškom aj ústnu dutinu vykloktať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #krása #zuby #starostlivosť #pevnosť

+ Raňajky sú základné jedlo dňa, preto naňho nezabúdajte.
Čas je správny na prehodnotenie vašich finančných cieľov...

+ Vypnite na chvíľu, zmiernite tempo a naučte sa konečne relaxovať.
Predplatné bude výhodnejšie a vy môžete...