Lagerfeld sa konečne dočkal nástupcu! Vo Fendi ho nahradí britský talent

Prestupy či menovania nových kreatívnych riaditeľov v rámci slávnych módnych domov sú staré ako odevné značky samy. V týchto dňoch oznámili meno nového šéfa talianskej odevnej a kožušníckej firmy Fendi, ktorý nahradí zosnulého Karla Lagerfelda.

09.09.2020 14:53
Italy Britský dizajnér Kim Jones s modelkami... Foto: ,
Britský dizajnér Kim Jones s modelkami Kate Mossovou (vľavo) a Naomi Campbellovou po prehliadke pánskej kolekcie Louis Vuitton v roku 2018.
debata

Nástupcom slávneho tvorcu, ktorý pôsobil na poste kreatívneho šéfa Fendi viac ako polstoročie, sa stane dizajnér Kim Jones. Pre laika možno meno neznáme, pre módneho nadšenca jedna z ikon súčasného dizajnu, doposiaľ sa profilujúca výraznejšie v pánskej móde.

Kim Jones, absolvent Central Saint Martins v Londýne, je kreatívnym šéfom pánskych kolekcií Christian Dior, predtým pôsobil na rovnakom poste u Louis Vuitton či Dunhill. Tentoraz sa však naplno prejaví (a vlastne aj otestuje) jeho talent pre dámske kolekcie. Ako informovali zástupcovia značky Fendi na sociálnych sieťach, Brit Jones sa stane hlavným tvorcom dámskej ready-to-wear, kolekcie haute couture a kolekcie kožušinového tovaru.

Hoci v súvislosti s dizajnérskymi menami sa v móde najčastejšie píše o prestupoch, tentoraz k žiadnemu vlastne nedôjde. Jones si trúfa stále šéfovať aj kolekciám Dior Mens a priblíži sa tak svojmu predchodcovi Karlovi Lagerfeldovi, ktorý niekoľko desaťročí pracoval na pozíciách kreatívneho riaditeľa dvoch slávnych odevných značiek súčasne, popri Fendi aj v ateliéri Chanel. Okrem toho tvoril aj kolekcie pod vlastným menom.

Zástupcovia obchodnej skupiny LVMH, do ktorej obe značky (Dior aj Fendi) patria, naznačili, že voľba Jonesa bola logickou, nielen vzhľadom na jeho úspech na poli súčasnej luxusnej módy, ale tiež pre jeho schopnosť adaptovať kódy desaťročia existujúcich ateliérov a dodávať im moderný, nový a občas drzý vlastný podpis. „Som presvedčený, že pri značke Fendi jeho vášeň a vízia výrazne prispejú k úspechu dámskych kolekcií,“ odkázal v tlačovom vyhlásení Bernard Arnault, šéf LVMH.

V úzkej spolupráci s Jonesom zostane Silvia Venturini Fendi, ktorá roky spolupracovala aj s Lagerfeldom a po jeho smrti vo februári 2019 sa ujala postu autorky nasledujúcich kolekcií. Premiéra Jonesovej kreatívnej vízie pod strechou najslávnejšej kožušníckej značky sveta príde budúci rok vo februári v Miláne. Kolekcia haute couture by sa mala objaviť ešte o pár týždňov skôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fendi #Kim Jones #LVMH #kreatívny človek

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...