Máte doma aloe vera? Neuveríte, na čo všetko ho môžete využiť

Rastlinka aloe vera nie je náročná na pestovanie. Ozdobí vám interiér a vylepší život. Dá sa povedať, že na okennom parapete predstavuje okrasnú rastlinu, ale v podstate si ňou pestujete malú lekárničku. A nielen to.

10.09.2020 13:00
aloe vera Foto:
Stačí občas odrezať list a dostať sa k dužine.
debata

Rastlina so silnými účinkami

Pred 2000 rokmi bolo aloe vera považované za všeliek a Egypťania si ho vážili ako rastlinu dlhovekosti a nebolo to pre malé vedecké poznatky, ale pre účinky, ktoré aloe vera vie priniesť do života. Vhodne vám pritom poslúži aj rastlina pestovaná doma. Stačí občas odrezať list a dostať sa k dužine.

Liečba akné

Aloe vera patrí k alternatívnym formám starostlivosti o pleť. A nielen čo sa týka hydratácie. Gél z listov vie veľmi efektívne riešiť aj povrchové zranenia a zápaly. Preto je rýchlou, prvou a spoľahlivou pomocou aj pri vriedkoch, či akné. Využite takto aj vy silu prírody.

Hodí sa aj do spálne

Aloe vera je prírodným lubrikantom. Je veľmi účinné, s dlhým trvaním a dokonca pre svoje liečivé účinky nestojí v ceste pri použití na vaginálny alebo análny sex. Jeho výhodou je, že nemá olejový základ a preto je možné používať ho bezpečne aj s prezervatívmi. Aloe vera v spálni sľubuje rozmanité milostné zážitky.

Inovatívny odličovač

Aloe vera môžete použiť aj ako alternatívu odličovaču. Funguje spoľahlivo a okrem toho pleť automaticky vyživuje a hydratuje. Je to niečo také, akoby ste sa odličovali pleťovou maskou.

Úľava pri dojčení

Nepríjemnú bolesť bradaviek po dojčení poznajú asi všetky matky. Aj tu je odpoveďou aloe vera. Gél z neho veľmi príjemne chladí a uľavuje namáhaným bradavkám. Pritom ide o čisto prírodné riešenie, ktoré nemá na tvorbu mlieka alebo vaše poprsie negatívny vplyv.

Ideálne po holení

Patríte k ženám, ktorým sa po holení chĺpkov objavia na tele aj ohanbí svrbiace a zapálené vyrážky? Skúste si po holení aplikovať na pokožku podráždenú holením práve aloe vera. Trochu gélu priamo z rastliny pleť upokojí a zabráni rozvoju drobných zápalov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #odličovač #lubrikant #holenie #aloe vera

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...